• 1404/07/26 - 12:45
  • بازدید: 245
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
آغاز برنامه های معاونت غذا و دارو به مناسبت هفته جهانی غذا؛

نخستین روز با آموزش تغذیه سالم در دبیرستان دخترانه شهید صالحی برگزار شد

آغاز برنامه های معاونت غذا و دارو به مناسبت هفته جهانی غذا؛

نخستین روز با آموزش تغذیه سالم در دبیرستان دخترانه شهید صالحی برگزار شد

 

دکتر محمدرضا رحمانی؛ سرپرست معاونت غذا و دارو ضمن اشاره به شعار ملی روز جهانی غذای سالم «غذا برای همه: تولید ملی؛ تغذیه سالم و آینده پایدار»، گفت: «عقل سالم در بدن سالم» است و لازمه داشتن بدنی سالم، غذای سالم است.

 

وی در ادامه به مسئولیت‌های حوزه غذا و دارو اشاره کرد و افزود: یکی از دلایل اینکه در حوزه معاونت غذا و دارو، غذا قبل از دارو قرار دارد، این است که غذا و امنیت غذایی از اولویت های مهم جهانی به شمار می‌آید.

 

دکتر رحمانی ضمن اشاره به علائم آرم سازمان غذا و دارو ادامه داد: سیب با دو رنگ شامل رنگ سبز، نماد رویش و رنگ آبی، نماد اعتمادبخشی، نظارت و حمایت معرفی می‌شود.

 

وی مهم ترین هدف تغذیه سالم را تامین پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن دانست و اظهار داشت: تخم مرغ یک غذای کامل و سالم است در واقع تخم مرغ به عنوان "سوپرمارکت بزرگ در حجم کوچک" معرفی شده که حاوی تمام مواد مغذی لازم برای رشد است.

 

وی به چند ماده غذایی کامل دیگر اشاره کرد و گفت: میوه ها، سبزیجات ، پروتئین و مواد لبنی جزو مواد غذایی کامل مقوی هستند.

 

وی در ادامه ضمن اشاره به اینکه تخم مرغ دارای آهن، ویتامین‌های A و E، ویتامین D ، کلسیم، سلنیوم و ید است، یاد آور شد: تخم مرغ جایگزین مناسبی برای تامین پروتئین و مواد مغذی مورد نیاز کودکان و نوجوانان در سن رشد است و روزی یک عدد برای نوجوانان و چند عدد در هفته برای بزرگسالان لازم است.

 

وی افزود: تخم مرغ با وجود داشتن کلسترول، چربی موجود در زرده تخم مرغ (HDL) سالم تلقی شده و برای سلامتی قلب و عروق نیز مفید است.

 

سرپرست معاونت غذا و دارو ادامه داد: مصرف صبحانه کامل، به ویژه در دختران و زنان آینده، برای تناسب اندام، جلوگیری از افزایش وزن و تامین انرژی طولانی مدت ضروری است.

 

دکتر رحمانی گفت: متاسفانه وعده صبحانه وعده‌ای فراموش شده در مدارس و جوامع است و در این راستا به معلمین و مربیان بهداشت توصیه می شود تا بر مصرف مواد غذایی سالم توسط دانش‌آموزان نظارت داشته باشند.

 

وی در ادامه به رواج فست فودها به عنوان الگوهای نامطلوب اشاره کرد و گفت: بیسکویت و کیک انرژی موقتی ایجاد کرده و در دراز مدت باعث کاهش حافظه و تحلیل انرژی می‌شوند، در حالی که صبحانه (مانند تخم مرغ) انرژی پایدارتر و فواید بیشتری دارد.

 

وی در آخر ضمن اشاره به اینکه دختران به عنوان مادران آینده، نقشی حیاتی در سلامت نسل های بعد دارند، گفت: تغذیه سالم، به ویژه مصرف غذاهای کاملی مانند تخم مرغ و اهمیت وعده صبحانه، برای سلامت فردی، رشد، حافظه، تناسب اندام و در نهایت سلامت و آینده کشور حیاتی است.

 

گفتنی است؛ در این مراسم رئیس دفتر نماینده مردم شهرستان های رفسنجان و انار، معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری‌، رئیس جهاد کشاورزی رفسنجان‌و مدیریت نظارت بر فرآورده های غذایی و آرایشی معاونت غذا و دارو حضور داشتند.

 

در پایان مراسم مسابقه ای برای دانش آموزان برگزار و به تعدادی از دانش آموزان جوایزی اهدا و آن ها به کمپین اصلاح الگوی تغذیه پیوستند.

  • گروه خبری : اخبار روابط عمومی,اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 21555
سحر فرشیدی
خبرنگار

سحر فرشیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید