• 1402/08/23 - 09:42

آیین تندیس ملی بهره وری ایران

راهنمای شرکت در آیین تندیس ملی بهره وری ایران

با توجه به نقش بارز و برجسته و مأموریت سازمان ملی بهره‌وری ایران در راستای ارتقای بهره‌وری در سطح کشور و تسهیل گری در جهت رشد شاخص‌های کمی و کیفی آن در تمامی زمینه‌های مربوطه، لازم است تا بستر مناسب جهت تشویق و ترغیب افراد، سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی در جهت مشارکت فعال در شبکه و اکوسیستم بهره‌وری کشور بیش از گذشته موردتوجه قرار داده شود.

به همین منظور طراحی و اجرای تندیس ملی بهره‌وری ایران به‌عنوان یک رویداد ترویجی برگزار میشود.

اهداف اعطای تندیس ملی بهره‌وری

به‌طور مختصر می‌توان به موارد زیر به‌عنوان اهداف و فلسفه وجودی تندیس ملی بهره‌وری اشاره کرد:

• شناسایی تجارب موفق و ایجاد فرصت برای اشتراک‌گذاری یادگیری متقابل و الگوسازی به‌منظور توسعه آن‌ها در کشور
  • اعطای تندیس در سطح ملی در ابعاد فردی و پروژه‌ای به‌منظور اشاعه تجارب موفق در بین بهره‌برداران و فراهم آوردن زمینه به اشتراک‌گذاری تجربیات موفق
  • شناسایی و تقدیر از اقدامات شاخص و تأثیرگذار به‌منظور فراگیر کردن ذهنیت بهره‌وری در سطح ملی
  • ترویج بهره‌وری در جهت تحقق مأموریت‌ها و اهداف سازمان ملی بهره‌وری ایران
  • تصویب رقابت سازنده بین متخصصان به لحاظ طراحی و پیاده‌سازی موفق فنون و روش‌های بهره‌وری
  • کمک به تسهیل حرکت ملی بهره‌وری و افزایش مشارکت فعالان و ذینفعان در ارتقای سهم بهره‌وری در رشد اقتصادی هدف‌گذاری شده در قانون برنامه ششم توسعه

واژگان:

• تندیس: تندیس ملی بهره‌وری ایران که بالاترین سطح جایزه بهره‌وری کشور است و به افرادی که سهم برجسته و تأثیر قابل‌توجهی در ارتقاء بهره‌وری  داشته‌اند اعطا می‌شود.
  • تندیس ملی فرد بهره‌ور (متخصص بهره وری):  به تندیسی گفته می شود که به فردی که ضمن داشتن شرایط احراز اولیه و تخصص در حوزه بهره‌وری، با انجام فعالیت‌های پژوهشی، آموزشی، مشاوره‌ای، اجرایی و ترویجی توانسته است تأثیرگذاری قابل‌توجهی در ارتقای بهره‌وری در سطح پروژه‌ای، سازمانی، ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی داشته باشد پس از انجام مراحل ارزیابی و امتیاز دهی داده می شود.
  • تندیس ملی پروژه برتر بهره وری: تندیسی است که به پروژه برتری که پس از انجام مراحل ارزیابی و امتیاز دهی، ‌یکی از شاخص‌های بهره‌وری در سطح یک فرآیند، پروژه، سازمان یا صنعت در نتیجه اجرای آن ارتقاء پیداکرده باشد اعطا می گردد.

ویژگی‌ها، تعریف و معیارهای اصلی تندیس فردی بهره‌وری

سطح تندیس

ویژگی‌ها و تعریف

معیارهای ارزیابی

وزن معیارها

متخصص بهره‌وری

یک فرد دارای صلاحیت‌های فنی و شایستگی‌های تخصصی که کار او عمدتاً بر روی کاربردهای راه‌حل‌های بهره‌وری و فعالیت‌های مرتبط با بهره‌وری در مشاوره، آموزش، ارتقاء و تکالیف تحقیقاتی متمرکز است و فعالیت‌هایی را انجام می‌دهد که بهره‌وری را بهبود می‌بخشد و اثرگذاری مناسبی برای ذینفعان دارد.

نقش و مشارکت

صلاحیت و شایستگی فنی

نتایج و تأثیرات

شرایط الزامی متقاضیان برای شرکت در فرآیند ثبت‌نام و ارزیابی تندیس سطح فردی

شرایط عمومی و اولیه:

• ملیت ایرانی داشته باشد.
  • از کارکنان سازمان ملی بهره‌وری ایران نباشد. یا اینکه از دوران مسئولیتش حداقل 2 سال گذشته باشد.
  • در 2 سال گذشته برنده تندیس نباشد یا درصورت‌ برنده شدن، کاندید تندیس سطح بالاتر باشد.
  • اقدامات، آثار و دستاوردهای قابل‌ارائه فرد، مربوط به 5 سال گذشته باشد.

پیش‌نیازها و شرایط الزامی اختصاصی:

• دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر
  • گذراندن حداقل 24 ساعت دوره‌های آموزشی مرتبط با بهره‌وری و یا ابزارها و فنون مربوطه و داشتن حداقل یک گواهینامه آموزشی تخصصی مرتبط با حوزه بهره‌وری
  • 10 سال سابقه کار با اجرای حداقل 2 پروژه درزمینهی ارتقاء بهره‌وری
  •  حداقل 100 ساعت کار درزمینهی مشاوره، آموزش، ارتقاء و/یا تحقیق در 12 ماه گذشته (شامل کار مشاوره، جمع‌آوری داده‌ها، تجزیه‌وتحلیل، ارائه توصیه‌ها، گزارش‌نویسی، طراحی آموزش، و آموزش راه‌حل‌های بهره‌وری که بخشی از چارچوب بهبود بهره‌وری هستند.)
  • ارسال حداقل 2 گواهی مثبت از مشتریان در مورد پروژه‌های بهره‌وری انجام‌شده در 24 ماه گذشته

پروژه برتر بهره وری

پروژه ای که درنتیجه اجرای آن‌یکی از شاخص‌های بهره‌وری در سطح یک فرآیند، پروژه ، سازمان، صنعت ارتقاء پیداکرده است. این شاخص‌ها بایستی قبل از اجرای پروژه و بعد از اجرای آن مورد سنجش قرارگرفته و میزان بهبود آن تعیین گردد.

اهداف طرح تندیس پروژه برتر بهره وری:

• تشویق و ترغیب گروه‌های پروژه برای انجام خودارزیابی و شناخت نقاط ضعف و قوت خود
  • حمایت از مدیریت پروژه حرفه‌ای در راه رسیدن به عملکردی متعالی
  • ایجاد فضای رقابتی سالم میان گروه‌های پروژه
  • شناسایی پروژه‌های برتر در اعمال مدیریت پروژه موفق در کشور و معرفی آن‌ها
  • دریافت گزارش بازخورد جامع از پروژه، نحوه مدیریت و نتایج آن توسط متقاضی

شرایط الزامی و نحوه ثبت‌نام پروژه‌ها

کلیه پروژه‌های عمرانی صنعتی، زیر بنایی، خدماتی و... که توسط هر یک از بخش‌های دولتی، خصوصی و تعاونی کشور و توسط کارکنان ایرانی و ترکیبی از کارکنان ایرانی و خارجی در داخل کشور در حال انجام هستند، در صورت داشتن شرایط زیر می‌توانند در رویداد تندیس ملی بهره وری شرکت کنند.

شرایط عمومی پروژه

شرایط تخصصی پروژه

• پروژه حداکثر تا 5 سال قبل از ارسال تقاضانامه به اتمام رسیده باشد.
  • پروژه در داخل کشور ایران و توسط گروه ایرانی انجام‌شده باشد.
  • اطلاعات عمومی پروژه محرمانه نباشد.
  1. -    پروژه حداقل دو مورد از دستاوردهای زیر را به دست آورده باشد:
  • بهبود مالی
  • ارتقاء کیفیت
  • ارتقاء فنّاوری
  • بهبود سهم بازار
  • بهبود کسب و کار
  1. -    منافع ایجادشده از پروژه برای گروه پروژه، سازمان، صنعت، جامعه و کشور قابل دفاع باشد.

نحوه معرفی پروژه

1. عنوان پروژه حتی‌المقدور باید مشخص‌کننده نوع فعالیت‌های انجام‌شده باشد و نه صرفاً بیان هدف. مثال: «پروژه ارتقای بهره‌وری آب» مشخص نیست چه اقداماتی مقرر است در این پروژه انجام شود و صرفاً به هدف اشاره‌شده است. بهتر است برای هم‌چنین موردی مثلاً ذکر شود «پروژه کانال‌کشی نهرهای شهرری برای ارتقای بهره‌وری آب»
  2. در عنوان پروژه حتی‌المقدور دامنه اجرای پروژه درج  شود. مثال: «پروژه رفع گره ترافیکی خطوط ریلی ایستگاه 5 محور تهران مشهد» به‌جای عنوان «پروژه رفع گره ترافیکی خطوط ریلی»

• گروه خبری : اطلاعیه,اخبار روابط عمومی,اخبار دانشگاه