• 1404/02/28 - 08:06
  • بازدید: 294
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هشدار جدی رئیس مرکز بهداشت رفسنجان؛ تب کریمه کنگو در کمین است؛ آموزش و پیشگیری، کلید مقابله

دکتر علیرضا عرب علیدوستی رئیس مرکز بهداشت شهرستان، با اشاره به سابقه بروز بیماری تب کریمه کنگو و موارد فوت ناشی از آن در ماه‌های گرم سال، اظهار داشت: با توجه به سیمای بیماری در سال‌های گذشته و مشاهده موارد ابتلا و متاسفانه مرگ و میر ناشی از آن در کشور، احتمال شیوع این بیماری در سال جاری دور از انتظار نیست. در سال ۱۴۰۳، ۷۹ مورد قطعی بیماری در سطح کشور گزارش شده که متاسفانه ۵ مورد آن منجر به فوت شده است.

هشدار جدی رئیس مرکز بهداشت رفسنجان؛ تب کریمه کنگو در کمین است؛ آموزش و پیشگیری، کلید مقابله

روند نگران‌کننده بیماری در کشور در سال‌های اخیر و لزوم هوشیاری در سال ۱۴۰۴

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی؛ دکتر علیرضا عرب علیدوستی رئیس مرکز بهداشت شهرستان، با اشاره به سابقه بروز بیماری تب کریمه کنگو و موارد فوت ناشی از آن در ماه‌های گرم سال، اظهار داشت: با توجه به سیمای بیماری در سال‌های گذشته و مشاهده موارد ابتلا و متاسفانه مرگ و میر ناشی از آن در کشور، احتمال شیوع این بیماری در سال جاری دور از انتظار نیست. در سال ۱۴۰۳، ۷۹ مورد قطعی بیماری در سطح کشور گزارش شده که متاسفانه ۵ مورد آن منجر به فوت شده است.

وضعیت شهرستان رفسنجان و موارد مشکوک

وی در ادامه افزود: در شهرستان رفسنجان، در سال گذشته، ۸ مورد مشکوک به تب کریمه کنگو داشته‌ایم که پس از بررسی‌ و آزمایش، خوشبختانه هیچ‌کدام از این موارد به عنوان مورد قطعی ثبت نشده‌اند. با این حال، این موضوع نباید باعث سهل‌انگاری شود و ضرورت رعایت نکات بهداشتی همچنان پابرجاست.

راه‌های انتقال بیماری؛ از گزش کنه تا تماس با دام آلوده

رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان در خصوص نحوه انتقال بیماری تب کریمه کنگو گفت: این بیماری از طریق گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست، تماس مستقیم با پوست، لاشه حیوان، خون و ترشحات دام آلوده و همچنین تماس با خون و بافت‌های فرد بیمار مبتلا منتقل می‌شود.

دکتر عرب علیدوستی علائم عمومی و اولیه بیماری را شامل تب، سردرد، ضعف و بی‌حالی، خستگی، درد عضلانی، گلودرد، تهوع، استفراغ و اسهال عنوان و بر لزوم توجه به این علائم تاکید کرد.

تاکید بر آموزش و ارتقاء آگاهی عمومی؛ سپر دفاعی در برابر بیماری

رئیس مرکز بهداشت شهرستان، آموزش جامعه و افزایش آگاهی عمومی را به عنوان اصلی‌ترین راهکار پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام دانست.

دکتر عرب علیدوستی بر رعایت چند نکته اساسی از جمله انجام کشتار دام تنها در کشتارگاه‌های مجاز و تحت نظارت بهداشتی، اطمینان از تهیه گوشت مصرفی از قصابی‌ها و مراکز معتبر دارای مهر تایید سازمان دامپزشکی، و استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت تازه ذبح شده تاکید کرد.

وی همچنین، توصیه کرد: گوشت تازه ذبح شده حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال (حدود ۴ درجه سانتی‌گراد) نگهداری شود تا احتمال ویروس‌ها کاهش یابد و از منجمد کردن گوشت بلافاصله پس از ذبح نیز خودداری شود، زیرا انجماد به تنهایی ویروس را از بین نمی‌برد.

پرهیز از مصرف گوشت، دل و جگر خام یا نیم‌پز دام تازه ذبح شده، خودداری از نزدیک شدن به دام‌ها هنگام سفر به مناطق روستایی، و جلوگیری از جداسازی کنه‌ها از روی پوست دام‌ها بدون دستکاری یا له کردن آن‌ها، از دیگر نکات مهم مورد تأکید ایشان بود.

 در نهایت، رئیس مرکز بهداشت شهرستان بر لزوم اطمینان از پخت کامل گوشت قبل از مصرف و تأثیر مثبت حرارت در از بین بردن ویروس‌ها تأکید و خواستار توجه جدی شهروندان به این مسائل جهت جلوگیری از شیوع بیماری‌ها شدند.

  • گروه خبری : اخبار روابط عمومی,اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 19865
کلمات کلیدی
سحر فرشیدی
خبرنگار

سحر فرشیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید