• 1405/06/07 - 14:49
  • بازدید: 65
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در نخستین کارگروه پیشگیری از سقط عمدی جنین در سال جاری مطرح‌ شد

زنگ خطر کاهش موالید در رفسنجان / افزایش موارد سقط عمدی و افت نرخ باروری به ۱.۴۸

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، کاهش نرخ باروری به ۱.۴۸ را زنگ خطری جدی برای شهرستان دانست و بر لزوم مدیریت بحران با استفاده از ظرفیت‌های «مرکز نفس» تأکید کرد و خواستار هماهنگی بیشتر تمامی معاونت‌ها برای مقابله با روند نزولی موالید شد.

IMG_20260829_144742_091

در نخستین کارگروه پیشگیری از سقط عمدی جنین در سال جاری مطرح‌ شد

 

زنگ خطر کاهش موالید در رفسنجان / افزایش موارد سقط عمدی و افت نرخ باروری به ۱.۴۸

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، کاهش نرخ باروری به ۱.۴۸ را زنگ خطری جدی برای شهرستان دانست و بر لزوم مدیریت بحران با استفاده از ظرفیت‌های «مرکز نفس» تأکید کرد و خواستار هماهنگی بیشتر تمامی معاونت‌ها برای مقابله با روند نزولی موالید شد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر مریم میرمطلبی؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در نخستین کارگروه پیشگیری از سقط عمدی جنین در سال جاری که با حضور مسئول دفتر ریاست دانشگاه، معاونین دانشگاه و سایر اعضای کمیته در محل معاونت بهداشتی برگزار شد، ضمن اشاره به آمار مراجعین به مرکز مردمی نفس در سال گذشته اظهار داشت: در سال گذشته ۳۶ مراجعه‌کننده به مرکز مردمی نفس داشتیم که از این تعداد، ۳۵ نفر با دریافت مشاوره‌های تخصصی، از تصمیم خود برای سقط جنین منصرف شدند.

 

وی با بیان اینکه حمایت‌های مرکز نفس مستقیماً بر حفظ حیات این نوزادان تأثیرگذار بوده است، افزود: خوشبختانه با پیگیری‌های انجام‌شده، تاکنون ۱۸ نوزاد که والدین آن‌ها از تصمیم سقط منصرف شده بودند، به سلامت متولد شده‌اند.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در ادامه ضمن تأکید بر اهمیت تداوم ارتباط با مراجعین، خواستار بازنگری در فرایندهای پیگیری شد و خاطرنشان کرد: برخی از مراجعین به دلیل مشغله یا فراموشی، جلسات مشاوره تکمیلی را پیگیری نمی‌کنند؛ لذا ضروری است شیوه‌نامه‌های اجرایی و نحوه یادآوری جلسات به مراجعین بازنگری و بهینه‌سازی شود تا شاهد اثربخشی حداکثری خدمات این مرکز باشیم.

 

دکتر میرمطلبی با استناد به داده‌های استخراج‌شده از سامانه «سیب»، از روند کاهنده آمار موالید خبر داد و اظهار داشت: موالید از ۴۴۱۸ مورد در سال ۱۴۰۰ به ۳۵۸۳ مورد در سال ۱۴۰۴ کاهش یافته است که این امر موجب افت نرخ باروری کلی از ۱.۵۹ به ۱.۴۸ شده است.

 

وی با تبیین دلایل سقط‌های عمدی در این موارد، افزود: عواملی نظیر عدم تمایل به فرزندآوری بیشتر، فواصل کوتاه بین تولد فرزندان، بارداری در دوران عقد، مشکلات اقتصادی و همچنین بارداری‌های ناخواسته، از جمله دلایل اصلی اقدام مادران یا همسران برای سقط جنین بوده است.

 

وی ضمن اشاره به نقش «مرکز مردمی نفس» در این فرآیند گفت: لازم است ضمن تعامل و هماهنگی بیشتر با مرکز مردمی نفس، شماره تماس‌های ارتباطی این مرکز به اطلاع مراجعین برسد تا خدمات مشاوره‌ای به صورت غیرحضوری و در سریع‌ترین زمان ممکن به متقاضیان ارائه شود.

 

گفتنی است؛ در ابتدای جلسه دبیر ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت مصوبات جلسه قبل قرائت و از اعضای کمیته درخواست کرد هر سه ماه یکبار گزارشات انجام‌شده خود را ارسال کنند

 

وی همچنین خواستار همکاری تمامی معاونت‌ها شد و تصریح کرد: جهت ارائه گزارش دقیق به وزارت بهداشت، تمامی معاونت‌ها موظف‌اند گزارش عملکرد فصلی خود را در بازه‌های زمانی مشخص به این معاونت ارسال نمایند؛ چرا که فقدان این گزارش‌ها، مانع از انعکاس دقیق وضعیت شهرستان به سطح کلان وزارتخانه خواهد شد.

  • گروه خبری : اخبار روابط عمومی,اخبار دانشگاه,جوانی جمعیت
  • کد خبر : 23071
سحر فرشیدی
خبرنگار

سحر فرشیدی

تصاویر

IMG_20260829_144739_478

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید