• 1404/07/28 - 06:12
  • بازدید: 198
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در مراسم گرامیداشت هفته جهانی غذا و تقدیر از تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع غذایی مطرح شد؛

رسیدن به خوداتکایی، تنها راه کمک به تولید و صادرات کشور است/ ضرورت تضمین غذای فردا با دانش و تکنولوژی

در مراسم گرامیداشت هفته جهانی غذا و تقدیر از تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع غذایی مطرح شد؛

 

رسیدن به خوداتکایی، تنها راه کمک به تولید و صادرات کشور است/ ضرورت تضمین غذای فردا با دانش و تکنولوژی

 

دکتر محمدرضا رحمانی؛ سرپرست معاونت غذا و دارو یکشنبه ۲۷ مهرماه در مراسم تقدیر از تولیدکنندگان‌ و صادرکنندگان که به مناسب هفته جهانی غذا برگزار شد، گفت: شعار ملی امسال "غذا برای همه؛ تولید ملی، تغذیه سالم و آینده پایدار" است که به عنوان یک خط و مشی ملی باید مد نظر باشد. شعار جهانی امسال دست در دست هم برای غذایی بهتر و آینده بهتر را اعلام کردند و سازمان غذا و دارو در این خصوص برنامه ریزی و سیاست گذاری لازم را انجام خواهد داد.

 

دکتر رحمانی ادامه داد: اهمیت امنیت غذایی معادل امنیت ملی است و نقش تولیدکنندگان و کشاورزان به‌عنوان یکی از ارکان تأمین غذای کشور حیاتی است.

 

وی در ادامه به اهداف جهانی روز غذا اشاره کرد و گفت: آگاهی‌بخشی، توجه به مسئله گرسنگی، سوءتغذیه، مبارزه با اسراف و رسیدن به جهان بدون گرسنگی در پنج سال آینده از جمله این اهداف هستند.

 

دکتر رحمانی ضمن اشاره به بازدیدهای مستمر در رفسنجان گفت: هدف اصلی از این بازدیدها تسهیل‌گری است، نه ایجاد مانع. زیرا موانع با همکاری مشترک قابل رفع هستند و تنها راه نجات و رسیدن به خوداتکایی، کمک به تولید و صادرات کشور است.

 

دکتر رحمانی با انتقاد از فرهنگ جستجو برای ناجی، بر ضرورت خودباوری و تلاش فردی برای پیشرفت تاکید کرد.

 

سرپرست معاونت غذا و دارو  ضمن اشاره به اینکه تولید ملی به عنوان کلید خوداتکایی شناخته می‌شود، گفت: مثلا رسیدن به خود کفایی در تولید گندم می‌تواند به کاهش وابستگی ما به دنیای خارج کمک کند و استقلال کشور را در این زمینه تضمین کند.

 

دکتر رحمانی ضمن اشاره به فعالیت‌های حوزه معاونت غذا و دارو گفت: پنج حوزه اصلی فعالیت این معاونت شامل نظارت و ارزیابی تجهیزات پزشکی، فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، مدیریت آزمایشگاه‌های مواد غذایی، دارو و مواد تحت کنترل و فرآورده‌های طبیعی، طب سنتی، مکمل‌ها و شیرخشک است. بدین ترتیب، ردپای این سازمان در بسیاری از جنبه‌های زندگی وجود دارد، اما کمتر دیده می‌شود.

 

وی در پایان گفت: تنها راه نجات کشور تولید و صادرات است و مسئولیت اصلی در این زمینه بر عهده خود مردم است، نه اتکا به افراد یا نهادهای بیرونی.

 

تاکید بر ضرورت اتحاد و تلاش همگانی برای آبادانی کشور

 

علی اسدی پور؛ معاون غذا و دارو دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان و رئیس قطب کلان منطقه ۸ گفت: در هر حوزه‌ای که مشغول فعالیت هستید، کار خود را به بهترین نحو انجام دهید تا به نتیجه‌ای مطلوب برسید.

 

وی یادآور شد: پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ با کمیت غذا مواجه نشویم، ولی ایمنی غذا اهمیت فزاینده‌ای پیدا کرده و نیازمند توجه جدی است.

 

دکتر اسدی پور ضمن تشکر و قدردانی از صنعتگران که به حوزه غذا و دارو ورود پیدا کردند، گفت: برای تأمین غذای جمعیت رو به رشد جهان، دیگر استفاده از روش‌های سنتی کافی نیست و نیاز به دانش و تکنولوژی در حوزه صنایع غذایی احساس می‌شود.

 

وی به چالش کم‌آبی در مناطقی مانند رفسنجان و انار اشاره کرد و گفت: عدم استفاده از دانش و تکنولوژی منجر به این بحران شده است.

 

دکتر اسدی پور شعار امسال روز جهانی غذا "دست در دست هم دهیم برای غذای بهتر و آینده بهتر" را با شعار "دست در دست هم دهیم به مهر میهن خویش را کنیم آباد" مقایسه کرد و بر ضرورت اتحاد و تلاش همگانی برای آبادانی کشور تأکید کرد.

 

در این مراسم همچنین مدیریت نظارت فرآورده های غذایی و آرایشی معاونت غذا و دارو گزارشی از عملکرد این معاونت ارائه کرد.

 

گفتنی است؛ مراسم بزرگداشت و تجلیل از تولیدکنندگان برتر حوزه غذا و دارو به مناسبت روز جهانی غذا‌ و به همت معاونت غذا و داروی رفسنجان با حضور دکتر علی اسدی پور معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان و رئیس غذا و دارو قطب ۸، مشاور عالی و قائم مقام ریاست دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، معاون فرماندار،رئیس اداره صمت،معاون بهداشتی ، معاون دانشجویی، صادرکنندگان و تولیدکنندگان این صنعت در سالن شهید زکریا برگزار شد.

  • گروه خبری : اخبار روابط عمومی,اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 21567
سحر فرشیدی
خبرنگار

سحر فرشیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید