• 1399/11/04 - 08:27

ساخت ربات نمونه‌گیر برای تست کرونا توسط دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

یک ربات نمونه‌گیر آزمایش کووید۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان توسط دکتر سیدحمید سید باقری عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری، علی نخعی دانشجوی پرستاری ۹۷ و محمد طه اکبری دانشجوی پزشکی ۹۷ ساخته شده است و تست کرونا را با حداقل تماس انسانی انجام می‌دهد.

ساخت این دستگاه از خرداد ماه ۹۹ با ثبت طرح در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان کلید خورد و در آذرماه ۹۹ به پایان رسید. و در ابتدای دی ماه با حضور معاون پژوهشی دانشگاه جناب دکتر شمسی زاده رونمایی شد .

این دستگاه همچنین در سفر وزیرصمت به استان کرمان و در مراسم افتتاح مرکز نوآوری و شتابدهی شهید ستاری رفسنجان که این مرکز با حمایت از ایده‌های خلاقانه باعث رشد و در نهایت به تولید رسیدن این ایده‌ها خواهد شد صبح روز جمعه مورخ ۱۹ دی ماه ۹۹  توسط علیرضا رزم‌حسینی وزیر صمت و با حضور علی زینی‌وند استاندار کرمان، مجید فصیحی هرندی فرماندار، اصغر عسکری امام جمعه، حسین جلالی نماینده مردم رفسنجان در مجلس، حسن رنجبرعسکری رییس دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان و اردشیر سعد محمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران رونمایی شد.

این ربات که به دو روش Nasopharyngeal و Oropharyngeal از افراد مشکوک به کووید ۱۹ نمونه گیری می کند، شامل یک بازوی رباتیک، ۴ فیکسچر و جوی استیک می باشد.

این بازوی خودکار از ۵ مفصل تشکیل شده است که این مفصل ها کمک می کنند حرکت دستگاه در جهات مختلف گلو امکان پذیر شود. و خطر سرایت ویروس کرونا بر اثر دخالت انسان و تماس پرسنل آزمایشگاه با افراد به حداقل برسد.

همچنین در قسمت جلویی ربات دوربین قرار گرفته است و به اپراتور کمک می‌کند که دید کافی برای نمونه گیری داشته باشد.

هدایت ربات به دو طریق انجام می شود و معمولا برای عمل نمونه گیری از هر دو روش استفاده می شود به این صورت؛ در مرحله ابتدایی ربات توسط برنامه از قبل تعریف شده برداشتن سواپ و قرارگیری سواپ در جلوی صورت فرد مشکوک را انجام می دهد و مرحله بعدی اپراتور نمونه گیری را به کمک جوی استیک کنترل می کند.

• گروه خبری : اخبار روابط عمومی