• 1400/03/24 - 22:57

پیشگامی رفسنجان در اعمال جراحی چشم در جنوب شرق کشور

متخصص چشم و پیوند قرنیه در رفسنجان گفت: از سال ها پیش اعمال جراحی چشم برای نخستین بار در جنوب شرق کشور در این شهرستان انجام شده و این مهم با توجه به کمک های مردمی و خیرین که در راستای تهیه دستگاه ها و تجهیزات پیشرفته و مدرن چشم پزشکی اعطا شده صورت گرفته و همچنان بهترین اعمال جراحی چشم در این شهرستان انجام می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان دکتر محمد سلیمانی روز دوشنبه در حاشیه عمل جراحی موفقیت آمیز قرنیه چشم یک جوان 18 ساله در بیمارستان مرادی رفسنجان اظهار کرد: امروز عمل جراحی پیوند قرنیه جوان 18 ساله که به بیماری کراتوکونوس یا قوزی قرنیه مبتلا شده بود در بیمارستان مرادی موفقیت آمیز انجام گرفت.

وی توضیح داد:بیماری های قرنیه انواع مختلفی دارد گاهی ممکن است درمان آن به شکلی نیاز باشد که قرنیه بیمار تعویض شود و پیوند قرنیه را انجام دهیم.

دکتر سلیمانی بیان کرد: یکی از اعمال جراحی پیوند قرنیه عمل نفوذی است و در واقع کل قرنیه برداشته شده و قرنیه جدید پیوند زده می شود؛ نوع دیگر هم پیوند لایه ای قرنیه است که در این عمل جراحی آن لایه ای که در قرنیه چشم، دچار مشکل شده است برداشته و پیوند انجام می شود.

وی افزود: پیوند قرنیه در رفسنجان حدود 14 سال است که در حال انجام میباشد و همه انواع پیوند قرنیه از جمله لایه ای و غیره را شامل می شود .

دکتر سلیمانی تصریح کرد: از آنجایی که قرنیه، بافت خونی ندارد ماندگاری پیوند روی چشم مطلوب است به عبارتی وقتی بافتی رگ خونی ندارد سیستم ایمنی پیوند گیرنده علیه آن بافت نمی تواند فعال شود لذا ماندگاری پیوند خیلی خوب است.

وی یکی دیگر از ویژگی های این پیوند قرنیه را عدم نیاز به داروهای نگهدارنده عنوان و خاطرنشان کرد: بعد از 2 الی 3 ماه که پیوند بر روی چشم  پایدار شد دریافت دارویی در مورد چشم ضرورتی ندارد مگر اینکه چشمی عمل را پس بزند که نیاز به داروست.

دکتر سلیمانی گفت: پیوند قرنیه معمولا یکی از پیوند اعضایی است که نتایج عالی و ماندگاری بیشتری دارد و شایع ترین پیوند عضوی است که در دنیا انجام می شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه با شرایطی که سال ها قبل در رفسنجان مهیا شده و با کمک خیرین و مردم، دستگاه ها و تجهیزات چشم پزشکی در این شهرستان تهیه شده، که مهمترین و مدرن ترین عمل های جراحی چشم سال ها در حال انجام میباشد.

دکتر سلیمانی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در اعمال جراحی چشم پیشگام بوده مثلا عمل پیوند قرنیه از نوع بزک، 5 سال قبل برای نخستین بار انجام شد و نتیجه خوبی را به دنبال داشت؛ همچنین جراحی آب مروارید به صورت مدرن و بدون بی هوشی و بدون بخیه سال ها است که در رفسنجان در حال انجام است.

• گروه خبری : اخبار دانشگاه