چه ارتباطی بین گروه های غذایی و سرطان کبد وجود دارد؟
بررسی ها نشان داده است که مصرف بیشتر برخی از گروه های غذایی می تواند احتمال ابتلا به سرطان کبد را در شما کاهش دهد
سرطان کبد ششمین سرطان شایع و سومین عامل مرگ بر اثر سرطانها است. بروز جهانی ابتلا به سرطان و مرگ های ناشی از آن در 10 سال گذشته رو به افزایش بوده است. با توجه به افزایش میزان ابتلا به سرطان شناسایی عوامل خطر ایجاد کننده آن جهت ارایه پیشنهادهایی برای جلوگیری از ان مهم است. عوامل تایید شده مستعد کننده برای ابتلا به سرطان کبد شامل هپاتیت مزمن ویروسی،بیماری متابولیک کبد، نوشیدن الکل، سیگار کشیدن، چاقی و قرار گرفتن در معرض مواد سرطان زا مانند آفلاتوکسین ها می باشند.
شواهد فزاینده نشان می دهد که رژیم غذایی به عنوان یک جزء قابل تغییر از سبک زندگی می تواند بر بروز سرطان کبد تاثیر بگذارد. گزارشات نشان می دهد که الگوهای تغذیه ای مانند رژیم مدیترانه ای می تواند بر بروز سرطان کبد موثر باشد. با این حال، تمرکز بر گروه های غذایی خاص ممکن است به درک نقش عوامل غذایی در خطر ابتلا به سرطان کبد کمک کند و می تواند مبنایی برای توصیه های غذایی برای پیشگیری از سرطان کبد باشد.
صندوق جهانی تحقیقات سرطان و موسسه تحقیقات سرطان آمریکا اخیرا گزارش هایی در مورد پیشگیری از سرطان کبد از طریق رژیم غذایی و فعالیت بدنی منتشر کرده است. شواهدی وجود داردکه مصرف ماهی، قهوه و محصولات لبنی ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش دهد. همچنین صندوق جهانی تحقیقات سرطان و موسسه تحقیقات سرطان آمریکا گزارش کرده اند که رژیم غذایی سرشار از میوه ها، سبزیجات، آجیل و غلات کامل ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش دهد.
یک بررسی که در مورد ارتباط گروه های غذایی خاص از جمله غلات (غلات کامل و غلات تصفیه شده)،حبوبات، آجیل، مرغ، تخم مرغ و نوشیدنی های شیرین با سرطان کبد انجام شد نشان داد که مصزف غلات کامل،و حبوبات رابطه معکوس با سرطان کبد داشتند.
نظر دهید