• 1403/06/02 - 17:28
  • بازدید: 431
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

به مناسبت گرامیداشت روز پزشک و داروساز؛

از پزشکان و داروسازان نمونه و پیشکسوت شهرستان های رفسنجان و انار تجلیل شد

به مناسبت گرامیداشت روز پزشک و داروساز؛
 
از پزشکان و داروسازان نمونه و پیشکسوت شهرستان های رفسنجان و انار تجلیل شد
 
مراسم بزرگداشت روز پزشک و دارو ساز با حضور دکتر وحید محمدی شاهرخی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دکتر علیرضا وکیلیان؛ رئیس نظام پزشکی، امام جمعه، معاون توسعه و برنامه‌ریزی فرمانداری، رئیس و اعضای شورای شهر، مدیر بهداشت و درمان مجمتع مس و جمعی از پزشکان و داروسازان در سالن آمفی‌تئاتر دانشکده علوم پزشکی رفسنجان برگزار شد.
 
دکتر وحید محمدی شاهرخی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان پنج شنبه اول شهریور ماه در سخنانی به اهمیت حضور پزشکان در جامعه اشاره کرد و به نقل از امام صادق (ع) گفت: جامعه در هر شرایطی به وجود فقیه دانا، امیر فرمانروا و طبیب مورد اعتماد نیاز دارد و این نشان از جایگاه والای پزشکان در جامعه اسلامی دارد. 
 
وی ادامه داد: سازمان نظام پزشکی رفسنجان بیش از ۱۳۵۰ هزار عضو دارد و خانواده‌ بزرگ نظام پزشکی مسئولیت بسیار سنگین و خطیری را برعهده دارند زیرا با سلامت و بهداشت مردم سر و کار دارند.
 
دکتر محمدی شاهرخی افزود: پزشکان با وجود محدودیت‌ها و مشکلات، با صبر و حوصله که از ویژگی‌های بارز آنان است، به نیازهای مردم پاسخ می‌دهند و دلسوزانه به دنبال درمان بیماران هستند.
 
دکتر محمدی شاهرخی در ادامه به نقش خیرین در حمایت از خانواده نظام پزشکی اشاره کرد و گفت: از دل همین مردم، خیرین بسیاری وجود دارند که با لطف خود به خانواده نظام پزشکی کمک کرده‌اند و تمهیداتی ایجاد کرده‌اند تا پزشکان به نحو مطلوبی کار کنند.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان همچنین به ساخت بیمارستان‌های خیرساز در سطح شهر اشاره کرد و افزود: این اتفاق بزرگ که توسط خیرین شهرستان‌های رفسنجان و انار رقم خورده است، نشان‌دهنده نجابت این مردم است و رسالت و وظیفه پزشکان را سنگین‌تر می‌کند.
 
دکتر محمدی شاهرخی گفت: در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به همت جامعه پزشکی شهرستان طی سال‌های اخیر اتفاقات خوبی رقم خورده است.
 
وی ضمن اشاره به اینکه مرگ و میر مادر باردار شاخص مهمی است، یاد آور شد: طی سه سال پیاپی از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ آمار مرگ و میر مادران باردار در شهرستان‌های رفسنجان و انار با ارائه خدمات مراقبتی، بهداشتی و درمانی به صفر رسیده است.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ضمن اشاره به اینکه اهمیت بهداشت و پیشگیری در نظام سلامت بر کسی پوشیده نیست؛ ادامه داد: میزان مرگ و میر نوزادان ۱.۱۹ درصد کاهش یافته که به همت پزشکان و سایر کادر بهداشت و درمان بوده است.
 
دکتر محمدی شاهرخی افزود: تعداد ۵۷ پروژه عمرانی طی سه سال اخیر در حال ساخت است که از این تعداد، ۷ پروژه هنوز به پایان نرسیده‌اند ولی بقیه پروژه‌ها به صورت صد در صد تمام شده و بعضی از آنها طی هفته دولت افتتاح خواهند شد.
 
وی ادامه داد: نسبت به سال‌های گذشته، خطر سنجی برای بیماری‌های قلبی و عروقی در جمعیت بالای ۳۰ سال در این منطقه به ۲۴.۵۳ درصد افزایش یافته است.
 
دکتر محمدی خاطر نشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به عنوان یکی از معدود دانشگاه‌ها در کشور است که متخصصین طب اورژانس را به عنوان مشاورین در این زمینه مشغول به کارند و این اقدام موجب کاهش زمان رسیدن تکنسین‌های اورژانس بر بالین بیماران شده است؛ به طوری که زمان رسیدن اورژانس در سطح شهر رفسنجان از ۱۱ دقیقه به ۸ دقیقه و در جاده‌ها از ۲۱ دقیقه به ۱۱ دقیقه کاهش یافته است.
 
وی در ادامه به کاهش میزان مرگ و میر بیماران بستری در بیمارستان اشاره کرد و گفت: میزان مرگ و میر بیمارستانی از ۲.۸ به ۱.۵ کاهش یافته که نشان دهنده ۱.۳ درصد کاهش در این زمینه است.
 
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان رسالت مهمی را پیش دارد و آن هم حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم و چهار با هدف کار آفرینی و ایجاد اشتغال است. 
 
علاوه بر این، سه مرکز تحقیقاتی نیز به همت معاونت تحقیقات و فناوری مجوز قطعی خود را دریافت کرده‌اند و دانشگاه موفق به کسب رتبه اول کشوری در سرعت رشد تحقیقات و فناوری شده است. به طور کلی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با صعود بیست و دو پله‌ای در بین دانشگاه‌ها و دستیابی به مقام اول در شاخص‌های پژوهشی، مسیر خوبی برای توسعه پژوهش‌ها فراهم کرده است.
 
وی در پایان گفت: این دانشگاه با میزان قبولی حدود ۱۸ درصد در آزمون کارشناسی ارشد، بالاترین درصد قبولی در کلان منطقه ۸ را به خود اختصاص داده و در جایگاه دوم پس از دانشگاه علوم پزشکی کرمان قرار دارد.
اصلاح تعرفه‌ها و ارتقاء کیفیت خدمات پزشکی ضروری است
 
دکتر علیرضا وکیلیان؛ رئیس نظام پزشکی در ادامه این مراسم گفت: سال گذشته، نظام پزشکی کشور با چالش‌های متعددی روبه‌رو بود که مهم‌ترین آن، چالش تعرفه و ارزش‌گذاری خدمات پزشکی است که این چالش، دلسردی جامعه پزشکی را به دنبال داشته است و نیازمند اهتمام و تلاش جدی برای برطرف کردن آن است.
 
 وی ادامه داد: اعضای نظام پزشکی بر این باورند که باید در جهت اصلاح این برنامه گام‌بردارند، زیرا این اصلاحات به ارتقاء ارائه کیفیت خدمات به بیماران نیز منجر خواهد شد. 
 
دکتر وکیلیان افزود: رعایت حقوق بیماران و ارائه خدمات با کیفیت و کم‌هزینه از دیگر چالش‌هایی است که این نیز به ارزش‌گذاری تعرفه‌ها و خدمات پزشکی برمی‌گردد.
 
رئیس نظام پزشکی یاد آور شد :چالش پیش روی پزشکان پایین بودن کیفیت ارتباطات و اینترنت در ارائه نسخه الکترونیکی مطرح شده است و بر همین اساس، اعضای جامعه پزشکی بر لزوم ارتقاء سطح اپلیکیشن‌های الکترونیکی تأکید دارند.
 
 دکتر وکیلیان افزود: کیفیت نسخه‌نویسی الکترونیکی برخی بیمه‌های از دیگر چالش‌های نظام پزشکی محسوب می‌شود.
 
رئیس نظام پزشکی در موضوعات مالیاتی و اقتصادی جامعه پزشکی بیان کرد : سازمان مالیات در رفسنجان برخورد بهتری با نظام پزشکی داشته، پرداخت‌های مالیاتی این جامعه در گروه خوبی قرار دارد.
 
 دکتر وکیلیان در ادامه گلایه ای هم از دستگاه قضایی داشت : احضار پزشکان به دادگستری  با کیفیت نامناسب و برخوردهای غیرحرفه‌ای بازپرس های و قاضی با پزشکان بومی شهرستان رخ می دهد که باید اصلاح شود. 
 
وی ادامه داد: سازمان نظام پزشکی رفسنجان در سال جدید هدف اصلی خود را تأمین رضایت بیشتر پزشکان قرار داده و امیدوار است بتواند به ارزش‌گذاری واقعی خدمات پزشکی دست یابد.
 
رئیس نظام پزشکی در آخر گفت: دغدغه‌های اخلاق پزشکی ایجاب می‌کند که احترام به بیماران توجه ویژه‌ای شود و وظیفه پزشکان حمایت و نجات آن‌ها و حفظ سلامت و بهداشت بیماران است.
 
شایان ذکر است؛ در پایان این مراسم از پزشکان و داروسازان پیشکسوت و نمونه علوم پزشکی و نظام پزشکی رفسنجان تجلیل شد.
  • گروه خبری : اخبار روابط عمومی,اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 17574
خانم حسن زاده
خبرنگار

خانم حسن زاده

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید