• 1403/08/20 - 15:49
  • بازدید: 68
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

پرستاری شغلی است که وجدان بیدار و متعهد می‌طلبد

پرستاری شغلی است که وجدان بیدار و متعهد می‌طلبد

پرستاری‌ شغلی است که علاوه بر علاقه مندی به کار، وجدان بیدار و تعهد کاری بالایی را می طلبد. شغل پرستاری بسیار حساس است چون باید بتواند با بیماران و افراد دردمند ارتباط خوبی برقرار کنند.

 
دکتر وحید محمدی شاهرخی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، در مراسم گرامیداشت روز پرستار که در روز یکشنبه ۲۰ آبان در سالن آمفی‌تئاتر دانشکده پرستاری برگزار شد، ضمن تبریک این روز، بیان کرد: «وأحْسنوا إنّ اللّه یحبّ الْمحْسنین» و نیکی کنید که بی‌شک خداوند نیکوکاران را دوست دارد. پرستاران به صورت ۲۴ ساعته در بیمارستان و در کنار بیماران حضور دارند؛ چه نیکوکاری بالاتر از این که در ایام تعطیل و غیرتعطیل، با وجود شرایط سخت، پرستاران بی‌وقفه در کنار بیماران هستند.
 
دکتر وحید محمدی شاهرخی یکی از رسالت های مهم دانشگاه را درمان دانست و افزود: پرستاران علاوه بر درمان در حوزه آموزش، پژوهش و بهداشت نیز تحولات مثبتی را برای دانشگاه رقم زده‌اند که اکنون پس از سه سال خدمت، با افتخار می‌تواند دستاوردهای دانشگاه را گزارش نماید.
 
وی افزود: در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، مرگ و میر مادران باردار طی سه سال متوالی، از زمانی که تست مادر باردار مثبت می‌شود تا ۴۰ روز پس از زایمان، به صفر رسیده است. این دستاورد یکی از بزرگ‌ترین شاخص‌ها در دانشگا‌ه‌های دنیا به شمار می‌آید و تنها دو دانشگاه در کشور موفق شده‌اند این شاخص را در سطح صفر نگه دارند که یکی از آن‌ها دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان است.
 
دکتر وحید محمدی شاهرخی یکی از افتخارات خود را خدمت‌گزاری در دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد و گفت: با وجود مشکلات عدیده ای که پرستاران از نظر کارانه، مزایا و حقوق با آنها مواجه هستند و این که پرداخت‌ها با تأخیر و به میزان بسیار اندکی انجام می‌شود، اما پرستاران با وجدان کاری و مناعت طبع خود هیچ کمبودی برای بیماران نگذاشته اند و با عشق و علاقه در خدمت آن‌ها بوده‌اند. 
 
وی ادامه داد: در جامعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی، میزان مرگ و میر کودکان و نوزادان نیز کاهش یافته است؛ به طوری که میزان مرگ‌ و میر از ۲.۸ دهم به ۱.۵ رسیده، به عبارتی ۱.۳ درصد که از میزان مرگ و میر در بیماران بستری بیمارستان ها کاسته شده است.
 
وی ضمن عذرخواهی از کادر سلامت دانشگاه، ابراز کرد: به دلیل شرایط مالی که کشور با آن مواجه است، نتوانسته‌ایم به‌گونه‌ای که شایسته پرستاران باشد پاسخگوی آن ها باشیم. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که در آینده اتفاقات خوبی در انتظار جامعه سلامت است.
 
دکتر محمدی شاهرخی ضمن اشاره به تعرفه‌گذاری پرستاران گفت: یکی از مشکلات در حوزه دانشگاه، تعرفه پرستاران است که واقعی نیست و مزایایی که باید به پرستاران تعلق گیرد، به ویژه اضافه‌کارها از درآمد کاری که انجام می‌دهند محاسبه می‌شود؛ در حالی که این تعرفه‌ها بسیار پایین است و پاسخگوی هزینه ها نیست. بیمه تأمین اجتماعی از فروردین تاکنون که باید حدود ماهانه ۱۵ میلیارد تومان  به دانشگاه واریز نماید، اما تنها یک میلیارد و نهصد میلیون تومان از ابتدا سال تاکنون به دانشگاه داده است. همچنین، بیمه سلامت نیز تا اردیبهشت ماه پرداخت داشته است. با این اوصاف، چگونه می‌توان پرسنل را راضی نگه داشت.
 
وی ادامه داد: واقعیت این است که به خانواده سلامت کم‌لطفی می‌شود، اما پرستاران عاشق این حرفه هستند. با این حال، این بی‌عدالتی، پرستاران را آزار می‌دهد و بنده نیز به عنوان مسئول دانشگاه در برابر پرستاران احساس شرمندگی می‌کنم.
 
 دکتر محمدی شاهرخی گفت: حدود ۶ سال شبانه‌روز در اورژانس بیمارستان و در کنار پرستاران بوده ام و شاهد سختی‌هایی بودیم که شما پرستاران تحمل می‌کنید.
 
وی افزود: رئیس‌جمهور خودشان پزشک هستند و در کمیسیون بهداشت و درمان عضویت دارند و وزیر بهداشت نیز به عنوان رئیس نظام پزشکی به بسیاری از مشکلات جامعه سلامت واقف است. امیدواریم که با افزایش اضافه‌کار، اعتباراتی نیز برای رفع مشکلات تخصیص داده شود. و از بودجه عمومی سهم سرانه بهداشت و درمان را افزایش دهند.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با تأکید بر اهمیت نقش پرستاران در نظام سلامت، به بیان بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: «شما پرستاران وقتی که مشغول به کار هستید در واقع دارید یکی از دستورات مهم سلوک توحیدی را به عمل می آورید و اجرا می کنید پرستارای کاری سخت است و کارهای سخت اجر بیشتر دارد».
 
وی به یکی دیگر از افتخارات دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان طی این سه سال  اشاره کرد و گفت: یکی از پرستاران دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان جز دانشمندان ۲ درصد پر استناد جهان در سال ۲۰۲۳ بوده است که در همه این دستاورد ها پرستاران نقش‌آفرین بوده‌اند.
 
دکتر وحید محمدی شاهرخی رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، گفت: میزان رضایت مندی بیماران از پرستاران و کادر درمان نسبت به سالیان قبل افزایش یافته است که درخواست می کنم از مسئولین مربوطه در شهرستان های رفسنجان و انار با حضور در بیمارستان ها و بررسی نامحسوس، رضایتمندی بیماران بستری را ارزیابی و راستی آزمایی کنند.
 
وی افزود: پرستاری شغلی است که وجدان بیدار و متعهد، سلامت جسم و روان را می طلبد و پرستار باید بتواند به خوبی با مریض ارتباط برقرار کند.
 
وی یاد آور شد: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان مجوز پذیرش دانشجوی دکترای پرستاری کسب کرده است که از بهمن ماه دانشجوی دکترای پرستاری جذب می شود که این اتفاق مبارکی است.
 
سیدحسین رحیمی، رئیس شورای اسلامی شهرستان رفسنجان، ضمن تبریک روز پرستار به پرستاران دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و پرستاران کشور، گفت: بزرگ‌ترین افتخار برای جامعه پرستاری این است که زادروز تولد حضرت زینب کبری (س) به روز پرستار مزین شده است.
 
 وی ادامه داد: به نیابت از اعضای شورای شهر و مردم، از پرستاران که در حرفه سخت و طاقت‌فرسای پرستاری تلاش می‌کنند، تقدیر و تشکر می‌کنم.
 
 سیدحسین رحیمی افزود: ما از قرآن کریم آموخته‌ایم که «إن خلق الإنسان فی کبد»؛ یعنی همه انسان‌ها در رنج آفریده شده‌اند و کسی را پیدا نمی‌کنید که عاری از رنج و مشکلات باشد. هر کس در جایگاه خود دچار رنج و سختی خواهد بود. به میزانی که از رنج دیگران کاسته می‌شود، خداوند نیز از سهم و رنج شما می‌کاهد. شما پرستاران، کسانی هستید که بیماران دردکشیده و محتاج به خدمات درمانی را پناه می‌دهید و با ایجاد محیطی آرام، سبب راحتی آن‌ها می‌شوید. خاطرات خوب شما در ذهن بیماران باقی می‌ماند و ممکن است باعث شود آنها بار دیگر به بیمارستان مراجعه نکنند.
 
دکتر محمدرضا غلامرضاپور، معاون درمان دانشگاه، در ادامه این مراسم گفت: روز پرستار را به پرستاران حوزه سلامت، درمان، آموزش، بهداشت و پژوهش و همچنین کسانی که در دانشکده‌های پرستاری به جانشین‌پروری مشغول هستند، تبریک گفت و برای آن‌ها آرزوی تندرستی کرد. 
 
وی افزود: خدمات حوزه سلامت به صورت تیمی ارائه می‌شود. پزشک، پرستار، روان‌شناس بالینی، کارشناسان تغذیه و علوم آزمایشگاهی، ماما و دیگر متخصصان همه با هم پازلی را تشکیل می‌دهند که نتیجه آن، ارائه خدمات درمانی باکیفیت به بیماران است. طبیعتاً اگر هر یک از این عناصر پازل وجود نداشته باشد، آن پازل بی‌معنا خواهد بود. 
 
وی همچنین یاد شهیده زهرا حسن رمضانی را گرامی داشت و گفت: حضور پرستاران بر بالین بیمار و در کنار پزشک، باعث قوت قلب بیمار می‌شود و به عنوان ابزاری قوی جهت ارائه خدمت به بیماران عمل می‌کند.
 
نجمه غلامحسینی، رئیس اداره پرستاری دانشگاه، در ادامه این مراسم ضمن تبریک روز پرستار به اقدامات پرستاری طی سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: یکی از خدمات پرستاری، راه‌اندازی واحد آموزش و پیگیری بیماران در بیمارستان‌ها است که با پیگیری و آموزش بیماران پس از ترخیص، طبق شاخص های اعلام شده موجب کاهش درصد بستری مجدد بیماران پس ترخیص گردیده است.
 
رئیس اداره پرستاری دانشگاه افزود: ساماندهی و افزایش مراکز  مشاوره و ارائه مراقبت‌های پرستاری در منزل از دیگر اقدامات مهم است. با افزایش این مراکز و ارائه خدمات، افرادی که به صورت غیرحرفه‌ای در منازل امر مراقبت را انجام می دادند به تدریج حذف خواهند شد. امیدواریم با تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات این مراکز، همه مردم از این خدمات بهره‌مند شوند.
 
 وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۶۰ نفر پرستار با مدرک ارشد پرستاری در بخش‌های بالینی مشغول به فعالیت هستند. همچنین از دیگر افتخارات دانشکده پرستاری و مامایی  جذب دانشجوی دکترا در رشته پرستاری است.
 
 نجمه غلامحسینی گفت: با تغییر چارت پرستاری به پرستار و کمک پرستار، دانشکاه دچار کمبود کمک پرستار شده بود. با پیگیری اداره پرستاری و مساعدت‌ معاونت پرستاری، در حدود ۱۰۰ نفر کمک پرستار در حال آموزش هستند و پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آینده با کمبود کمک پرستار مواجه نخواهیم شد. 
 
وی ادامه داد: اقدامات زیادی در زمینه پرستاری در راستای خدمت‌رسانی به مردم انجام شده است، اما از طرفی جامعه پرستاری یک سری مطالبات دارد. در واقع اینها مطالبات پرستاری نیستند بلکه مطالبات مردم هستند. مردم حق دارند در زمان بیماری افرادی از آنها مراقبت کنند که طبق فرمایش مقام معظم رهبری تنها دغدغه‌شان مراقبت از آن‌ها باشد. متأسفانه با اجرای ناقص قانون تعرفه گذاری رضایتمندی ایجاد نشد. و مسائلی نظیر امنیت شغلی و مجوز استخدام ، اصلاح فرمول اضافه‌کاری، اجرای همه بندهای قانون ارتقاء بهره وری و نداشتن اضافه کار اجباری و اصلاح قانون و بهره مندی کمک پرستاران از مزایای آن قانون هنوز ابتر مانده است. ایشان اظهار امیدواری کردند که جهت ارتقاء سلامت جامعه توجه ویژه به حرفه پرستاری شود و همه قول های داده شده اجرایی گردد.
 
 
  • گروه خبری : اخبار روابط عمومی,اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 18023
کلمات کلیدی
خانم حسن زاده
خبرنگار

خانم حسن زاده

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید