• 1405/08/05 - 11:42
  • بازدید: 11
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در دیدار مدیر عامل خیریه مهرانه زنجان با رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان که به صورت وبینار برگزار شد، مطرح شد:

الگوی موفق «مهرانه» در رفسنجان پیاده می‌شود؛ گام بلند دانشگاه علوم پزشکی برای توسعه همکاری با خیریه مهرانه زنجان در حوزه سلامت و پیشگیری از سرطان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ضمن اشاره به اینکه نیت اصلی در ورود به امور خیریه نباید کسب نام و نشان باشد، اظهار داشت: در برخی حوزه‌ها مانند مدرسه‌سازی، فرآیند کار با اتمام ساخت فیزیکی پروژه به پایان می‌رسد؛ اما در حوزه سلامت و بیماری، این روند دائمی و پایان‌ناپذیر است.

9b168cff-14b1-438c-bfb9-81daa346f831

در دیدار مدیر عامل خیریه مهرانه زنجان با رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان که به صورت وبینار برگزار شد، مطرح شد:

 

الگوی موفق «مهرانه» در رفسنجان پیاده می‌شود؛ گام بلند دانشگاه علوم پزشکی برای توسعه همکاری با خیریه مهرانه زنجان در حوزه سلامت و پیشگیری از سرطان

 

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ضمن اشاره به اینکه نیت اصلی در ورود به امور خیریه نباید کسب نام و نشان باشد، اظهار داشت: در برخی حوزه‌ها مانند مدرسه‌سازی، فرآیند کار با اتمام ساخت فیزیکی پروژه به پایان می‌رسد؛ اما در حوزه سلامت و بیماری، این روند دائمی و پایان‌ناپذیر است.

 

دکتر محمدرضا دهقانی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان زنجیره سلامت را شامل پنج گام پیوسته دانست و افزود: درمان بیمار، حفظ بیمار، جلوگیری از معلولیت، پیشگیری از ابتلا و مراقبت از افراد سالم، فرآیندی طولانی است. کسانی که وارد کار خیریه می‌شوند نباید انتظار داشته باشند طی دو، سه یا چهار سال به نتیجه نهایی برسند؛ چرا که انتظارات کوتاه‌مدت موجب دلسردی زودهنگام می‌شود. پروژه‌های مهمی همچون مقابله با سرطان ممکن است به دو دهه تلاش پیوسته نیاز داشته باشد و نباید مسیر کار نیمه‌کاره رها شود.

 

دکتر دهقانی خاطرنشان کرد: خیریه‌ها باید بر اساس توانمندی‌های خود روی یک موضوع مشخص تمرکز کرده و با استمرار همان مسیر را جلو ببرند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بر لزوم بازنگری در ساختار و ترکیب تیم‌های خیریه تأکید کرد و گفت: موفقیت هر مجموعه در گرو انتخاب افراد متناسب با اهداف تعیین‌شده است. خیریه‌ها باید به جای اتکا به عناوینی که پس از دوران مسئولیت کارایی ندارند، از افراد معتمد، محبوب و مردمی بهره بگیرند تا پایداری و اثربخشی اهداف مجموعه تضمین شود.

 

موفقیت مدل مردمی در خیریه مهرانه زنجان؛ از تامین هزینه‌های سنگین درمانی تا پیشگیری و پژوهش سرطان

 

مهندس اصغر وثوق؛ مدیرعامل انجمن خیریه مهرانه زنجان در تشریح ساختار خیریه مردمی مهرانه اظهار داشت: در گام نخست، ۶۱ نفر از نخبه‌ترین و معتمدترین چهره‌های علمی و مذهبی استان زنجان به‌عنوان هیئت امنای اولیه گرد هم آمدند؛ افرادی که عموم مردم منطقه به آنان اعتماد کامل دارند.

 

 مهندس اصغر وثوق ادامه داد: امروز نیز سرمایه انسانی مهرانه پشتوانه‌ای عظیم دارد؛ به‌طوری‌که علاوه بر هیئت مدیره و کمیته‌های تخصصی، ۱۸۰۰ نفر از خیرین نیک‌اندیش به‌عنوان مدیران دفاتر بیست‌گانه مهرانه، بدون هیچ‌گونه چشم‌داشت مالی و حتی با مشارکت مالی شخصی، امور اجرایی را اداره می‌کنند. در کنار این ۱۸۰۰ خیر فعال، ۱۶۰ نفر پرسنل موظف شامل پزشکان متخصص و کادر اجرایی نیز در مجموعه فعالیت دارند.

 

وی افزود: اگر این همراهی و نیکوکاری بی‌دریغ مردم نبود، تامین هزینه‌های سنگین مجموعه به هیچ عنوان مقدور نبود.

 

مهندس وثوق ضمن اشاره به روند توسعه فعالیت‌های مهرانه بیان کرد: پس از پنج سال فعالیت اولیه، با توجه به خلاءهای موجود در استان به‌ویژه نبود امکانات رادیوتراپی در زنجان، این مجموعه وارد حوزه درمان شد.

 

تمرکز بر آموزش، پیشگیری و غربالگری

 

مدیرعامل خیریه مهرانه زنجان با بیان اینکه پیشگیری مقدم بر درمان است، تصریح کرد: از ۱۲ سال پیش، فعالیت‌های آموزشی و پیشگیرانه در دستور کار قرار گرفت. در این راستا، ۷۵ هزار بانو در سطح ادارات، مساجد، روستاها به‌صورت چهره‌به‌چهره درباره پیشگیری از سرطان سینه آموزش دیده‌اند. همچنین ۷۲ هزار نفر در حوزه اصلاح تغذیه آموزش دیده‌اند.

 

وی افزود: دلیل تمرکز ویژه بر این دو حوزه، آمار شیوع سرطان‌ها است؛ به‌طوری‌که سرطان سینه با ۲۵ درصد فراوانی بیشترین ورودی را در میان بانوان دارد و سرطان دستگاه گوارش با ۱۲ درصد فراوانی در رتبه دوم (بیشتر در آقایان) قرار دارد. همچنین حدود ۵۰۰ هزار نفر نیز در برنامه‌های ورزشی مهرانه با هدف پیشگیری مشارکت داشته‌اند.

 

مهندس وثوق از اجرای طرح‌های غربالگری پیشرفته خبر داد و گفت: با استقرار تجهیزات پیشرفته‌ای همچون ماموگرافی، سونوگرافی و سنجش تراکم استخوان، طرح‌های غربالگری تداوم یافته است.

 

وی در پایان ضمن اشاره به ورود مهرانه به عرصه پژوهش خاطرنشان کرد: پس از مراحل درمان و پیشگیری، وارد حوزه تحقیقات و پژوهش شده‌ایم و اساتید دانشگاه علوم پزشکی به‌صورت اشخاص حقیقی و با بهره‌گیری از ظرفیت علمی خود در زمینه شناسایی عوامل ایجادکننده بیماری در حال تحقیق و پژوهش هستند.

 

مدیرعامل مهرانه با اشاره به چرخش راهبردی این مجموعه از درمان به سمت پیشگیری افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، از سال ۱۴۰۳ توسعه دستگاه‌ها و تجهیزات درمانی متوقف شده و اولویت قاطع مجموعه به آموزش، پیشگیری و غربالگری اختصاص یافته است تا کیفیت درمان حفظ شده و تمرکز اصلی معطوف به جامعه افراد سالم باشد. 

 

در پایان این نشست، مقرر شد دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بهره‌گیری از الگوهای موفق خیریه مهرانه زنجان و با استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود در خیریه‌های کوثر و خیریه ماه بنی‌‌هاشم، همکاری‌های تنگاتنگی را در حوزه‌های پیشگیری، درمان و حمایت از بیماران مبتلا به سرطان در رفسنجان آغاز کند. 

  • گروه خبری : اخبار روابط عمومی,اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 23401
سحر فرشیدی
خبرنگار

سحر فرشیدی

تصاویر

e79bfa0d-d978-4980-908f-18fb998618f8

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید