هشدارهای جدی درباره ذبح دام در عید قربان/ تب کریمه کنگو در کمین است!
به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو باید توصیه های بهداشتی برای ذبح دام مورد توجه جدی قرارگیرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، دکتر مریم میرمطلبی؛ سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ضمن تبریک عید سعید قربان افزود: اگر مردم برای قربانی کردن دام در روز عید قربان از مراکز غیرمجاز اقدام به تهیه دام کنند، خطر ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای ذبحکننده دام و تمامی افرادی که با دام یا خون آن در تماس بودهاند، افزایش مییابد.
وی به افرادی که قصد دارند دام را ذبح کنند، توصیه کرد: در صورت امکان، ذبح را در کشتارگاهها انجام دهند و هنگام ذبح، حتماً از دستکش استفاده کنند.
دکتر میرمطلبی افزود: مردم باید گوشتهای حاصل از دامهای ذبحشده را حتماً به مدت ۲۴ساعت در یخچال نگهداری کرده و از مصرف فوری آن خودداری کنند؛ زیرا نگهداری گوشتها در یخچال، در صورت آلوده بودن، میتواند ویروسها را از بین ببرد.
دکتر میرمطلبی گفت: دام های آلوده هیچ علائم مشخصی از بیماری ندارند. قصابان، کارکنان کشتارگاه ها، دامپزشکان، کشاورزان و حتی زنان خانه داری که با گوشت تازه سر و کار دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری هستند.
وی یادآور شد: طی چند سال اخیر سیستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر، کرمان و تهران بیشترین آمار ابتلا به تب کریمه کنگو را داشته اند.
دکتر میرمطلبی به شهروندان توصیه کرد: دامهای مورد نیاز خود برای مراسم مختلف، از جمله عید قربان، حتماً از مراکز مورد تأیید دامپزشکی تهیه کنند. در این مراکز، دامها قبل از عرضه معاینه، واکسینه و سمپاشی میشوند.

نظر دهید