• 1399/06/12 - 15:03
  • بازدید: 100
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بهورزان در خط مقدم نظام بهداشت و درمان هستند

سوسن ابوالهادی مدیر مرکز آموزش بهورزی و کارشناس مسئول آموزش بهورزی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با گرامیداشت دوازدهم شهریور روز بزرگداشت مقام بهورز اظهار کرد: بهورزان مدافعین گمنام عرصه سلامت روستا هستند و مراقبت‌های مردم روستا توسط بهورزان انجام می شود.

بهورزان در خط مقدم نظام بهداشت و درمان هستند


سوسن ابوالهادی مدیر مرکز آموزش بهورزی و کارشناس مسئول آموزش بهورزی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با گرامیداشت دوازدهم شهریور روز بزرگداشت مقام بهورز اظهار کرد: بهورزان مدافعین گمنام عرصه سلامت روستا هستند و مراقبت‌های مردم روستا توسط بهورزان انجام می شود.


وی افزود: بهورز به مدت دو سال در مرکز آموزش بهورزی آموزش همراه با مهارت را می گذراند و این تجربه در ایران بی مثال بوده است.


ابوالهادی تصریح کرد: بهورز کارمند دانشگاه محسوب می شود که بومی روستا و مدیر خانه بهداشت در روستاست؛ امروز موفقیت بهورزان در کاهش بیماری‌های واگیر و غیرواگیر، مادران باردار و... موجب افزایش امید به زندگی در قشر روستایی شده است.


وی بیان کرد: بهورز یک برند جهانی است که سازمان جهانی بهداشت نام بهورز را که متشکل است از واژه های ایرانی به و ورز به معنای خوب و مهارت، به رسمیت میشناسد.


کارشناس مسئول آموزش بهورزی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان  خاطر نشان کرد: چهل سال تجربه خدمت(از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی) این را نشان داده است که که بهترین مدل ارائه خدمت را ایران به دنیا ارائه کرده است و مرکز آموزش بهورزی را قلب تپنده شبکه نامیده اند.


وی با اشاره به سخنان وزیر بهداشت در جمع بهورزان در روز بهورز سال گذشته بیان کرد:  اولین خط مقدم نظام بهداشت و سلامت، بهورزان هستند .


ابوالهادی گفت: یک هزار و 800 خانه بهداشت در روستاهای سراسر کشور وجود دارد و  35 هزار نفر جمعیت بهورز کشور را تشکیل می دهند.


وی تصریح کرد: در شهرستان های رفسنجان و انار  با بیش از 134 هزار نفر جمعیت روستایی 91 خانه بهداشت  فعال است که 13 خانه بهداشت متعلق به شهرستان انار است و 184 بهورز در خانه های بهداشت این دو شهرستان خدمات ارائه می دهند.


ابوالهادی مراقبت های مادران باردار، مراقبت های پیش، حین و پس از زایمان، بهبود تغذیه،  مراقبت از همه گروه های سنی خانواده، ایمن سازی و پیشگیری از بیمارهای واگیر و غیر واگیر، سلامت روان، سلامت محیط حرفه ای و مدارس، آموزش  را از جمله خدمات بهورزان در خانه های بهداشت عنوان کرد و گفت: شعار بهداشت جهانی امسال حمایت همگانی از مدافعان سلامت است که علاوه بر نیروهای درمانی نیروهای بهداشتی از جمله بهورزان را هم در بر میگیرد.


وی در ادامه به بخشی از عملکرد بهورزان در غربالگری کووید19 اشاره کرد و گفت: اولین حرکات در جامعه را بهورزان در زمینه آموزش دادن ایجاد کردند و تشکیل کمیته های روستایی از افراد معتمد محلات و روستا از جمله اقدامات اولیه بود و مشارکت اجتماعی خوبی را به همراه داشت.


ابوالهادی گفت: گندزدایی طی چندین مرحله در روستاها انجام شد، با کمک دهیاری و بسیج، کمک های خیرین جمع آوری و صرف تهیه لوازم ضدعفونی و حفاظتی شد و نذورات مردم در مناسبت های مختلف جمع آوری و به آسیب دیدگان از کرونا کمک شد.


وی نظارت مستمر بر کفن و دفن بهداشتی در روستاها را از دیگر خدمات بهورزان برشمرد و گفت: از ابتدای شروع کووید19 تا پایان اردیبهشت 


در سطح روستاها 2157 مورد گندزدایی،  729 مورد اعلان عمومی در سطح روستاها و  1126 موردجلوگیری از تجمعات صورت گرفته است.


ابوالهادی افزود: در این مدت 54 کارگاه تولید ماسک و سایر لوازم حفاظتی راه اندازی و تحت نظارت بهداشت فعالیت داشته اند.


وی تصریح کرد:439 مورد جلسات کمیته ها  و 898 مورد جلسات آموزشی برای افراد در روستا برگزار و 559 مورد بنر آموزشی در سطح روستاها نصب شده است.

  • گروه خبری : اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 9945
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید