• 1400/06/08 - 18:21
  • بازدید: 79
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

واکسیناسیون 77 درصد جمعیت بالای 60 سال در رفسنجان و انار /کاهش مرگ و میر بیماران کرونایی در رفسنجان و انار با واکسیناسیون بموقع

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با ارائه گزارشی از آخرین آمار تزریق واکسن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، از افزایش مراکز واکسیناسیون در این حوزه خبر داد و با بیان آماری از میزان بستری و مرگ بیماران کرونایی، اعلام کرد: با وجودی که در پیک پنجم در رفسنجان و انار تعداد مبتلایان بیشتر بود اما میزان مرگ و میر کمتر از پیک چهارم بوده است که یکی از علل آن قطعاً واکسیناسیون است


مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با ارائه گزارشی از آخرین آمار تزریق واکسن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، از افزایش مراکز واکسیناسیون در این حوزه خبر داد و با بیان آماری از میزان بستری و مرگ بیماران کرونایی، اعلام کرد: با وجودی که در پیک پنجم در رفسنجان و انار تعداد مبتلایان بیشتر بود اما میزان مرگ و میر کمتر از پیکهای قبلی بوده است که یکی از علل آن قطعاً واکسیناسیون است.


 


دکتر محسن نژادقادری با اشاره به عملکرد دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در زمینه مبارزه با بیماری کرونا، اظهار کرد: از روز 21 بهمن ماه سال گذشته کار واکسیناسیون همزمان با سراسر کشور در رفسنجان آغاز شد و در ابتدا کادر درمان و بهداشت واکسینه شدند.


 


وی از سرعت گرفتن انجام واکسیناسیون در یک ماه اخیر بخصوص در یک هفته گذشته سخن به میان آورد و افزود: در این مدت، میزان واکسنی که دریافت می کنیم به طور قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کرده، در نتیجه سرعت واکسیناسیون را افزایش داده ایم.


 


به گفته وی در ابتدای کار، واکسیناسیون کادر درمان و حتی همکاران نظام پزشکی شهرستان در سالن شهدای مس صورت می گرفت اما هنگامی که به جمعیت عمومی تسری یافت پایگاه تجمیع واکسیناسیون در سالن مرتضوی با چهار ایستگاه راه اندازی شد.


 


*سرعت گرفتن واکسیناسیون با راه اندازی 15 ایستگاه فعال*


 


مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ادامه داد: با پیشرفت کار، پایگاه واکسیناسیون در شهرستان رفسنجان در محل مصلی با 10 ایستگاه راه اندازی شد و از سه هفته قبل این تعداد به 15 ایستگاه فعال افزایش یافته است تا بتوانیم در صورت مراجعه تعداد افراد بیشتر، پاسخگو باشیم.


 


نژادقادری بیان کرد: برای سهولت دسترسی مردم و سرعت گرفتن واکسیناسیون، مراکز واکسیناسیون در هرمزآباد و قاسم آباد از سه هفته قبل ایجاد شد و از هفته گذشته، با راه اندازی مراکز واکسیناسیون در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر، تعداد مراکز به 15 مرکز در شهرستان رفسنجان افزایش داده شد. در شهرستان انار نیز این کار انجام می شود.


 


*تزریق 5 هزار دز در یک روز*


 


این مقام مسئول در مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان از تزریق 5 هزار دز واکسن در یک روز در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به عنوان یک رکورد یاد کرد و گفت: برنامه ای که در دستور کار داریم این است که گروههای سنی که آسیب پذیری بیشتری دارند واکسینه شوند، به این ترتیب که همزمان با تزریق واکسن به گروههای سنی 85 به بالا، 80 سال، 75 سال و ... گروههایی که در معرض خطر بالاتری قرار دارند مانند بیماران خاص، بیماران سرطانی، پیوند اعضاء، بیماران تالاسمی در اولویت قرار گرفتند.


 


وی اظهار کرد: کسانی که بیماری خاص دارند نزد پزشک مراکز خدمات جامع سلامت رفته و با تایید پزشک و ثبت در سامانه «سیب»، برای واکسیناسیون معرفی می شوندلذا در حال حاضر در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، علاوه بر گروههای سنی، گروههایی که در معرض خطر بالاتری از نظر بیماری قرار دارند واکسیناسیون صورت می گیرد.


 


مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به واکسیناسیون مشاغل اشاره و عنوان کرد: بر اساس اولویت، برای مشاغلی که در معرض خطر بیشتری بودند واکسیناسیون را انجام دادیم و سعی بر آن است که این مشاغل را تسری دهیم.


 


نژادقادری یادآور شد: در حال حاضر همزمان با سراسر کشور، انجام واکسیناسیون برای 50 گروه شغلی در شهرستان صورت می گیرد ضمن اینکه در عین حال این کار را تسهیل کردیم تا با توجه به ماهیت شغلی که افراد دارند و در معرض خطر بیشتری قرار دارند بتوانند واکسن را دریافت کنند.


 


*واکسیناسیون خانواده های همکاران دانشگاه برای قطع زنجیره انتقال*


 


مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان یکی دیگر از اقدامات در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان را انجام واکسیناسیون برای خانواده همکاران بهداشت و درمان برشمرد و گفت: این امر باعث قطع زنجیره انتقال می شود، درست است که همکاران ما واکسن دریافت کرده اند اما می توانند به شکل خاموش بیماری را به خانواده های خود منتقل کرده و بنابراین، بیماری شیوع بیشتری پیدا کند در نتیجه با واکسیناسیونی که انجام می دهیم علاوه بر قدردانی از آنها، زنجیره انتقال را نیز قطع می کنیم. لذا کار واکسیناسیون خانواده های کادر درمان از هفته جاری آغاز شد.


 


وی میزان استقبال از واکسیناسیون در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان را رضایت بخش توصیف کرد و افزود: شهروندان به کلیپ هایی که بر علیه واکسن کرونا توسط افراد ناشناس در فضای مجازی منتشر می شود توجه نکنند.


 


*مردم فریب تبلیغات ضدواکسن در فضای مجازی را نخورند*


 


نژادقادری با بیان اینکه تعداد زیادی از جمعیت آسیب پذیر جامعه واکسینه شده اند، افزود: متاسفانه گروهی نیز وجود دارند که مخالف واکسن هستند البته در تمام دنیا نیز این تعداد وجود دارد و در برخی اوقات به سلامت جامعه صدمه می زنند. مردم باید اطلاعات خود را در زمینه واکسن کرونا از منابع معتبر علمی کسب کنند و فریب این عده معدود را نخورند.


 


وی تأکید کرد: واکسن از موارد بستری و مرگ، بویژه در میان گروههایی که از آسیب پذیری بالاتری برخورداند شامل افراد بالای 60 سال، بیماران دارای بیماری زمینه ای، افراد پیوند عضو و بیماران تنفسی، جلوگیری می کند بنابراین تقاضا دارم این افراد واکسیناسیون خود را به تاخیر نیاندازند و هر واکسنی که در دسترس بود بلافاصله تزریق کنند. ممکن است عارضه های خفیفی پس از تزریق واکسن داشته باشند اما قابل مقایسه با خود بیماری نیست.


 


نژادقادری در همین زمینه به تجربه موفق کشورهای پیشرفته در خصوص کنترل بیماری کرونا با واکسیناسیون اشاره و عنوان کرد: یکی از دلایلی که به آن در خصوص واکسیناسیون تاکید داریم این است که اگر برخی کشورهای پیشرفته که واکسیناسیون را زودتر انجام دادند بررسی کنیم مشاهده می کنیم که توانستند با واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی، بیماری کرونا را کنترل کنند.


 


*اکثر افراد بستری رفسنجان در پیک پنجم واکسن نزده بودند*


 


مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در ادامه به بیان آماری از میزان بستری و مرگ و میر بیماران کرونایی در سه ماه اخیر در رفسنجان پرداخت و گفت: در سه ماه اخیر شامل ماههای خرداد، تیر و مرداد بیش از 4000 نفر در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان بستری شده اند که با بررسی دریافتیم فقط644 نفر از این تعداد واکسن زده بودند.


 


نژادقادری ادامه داد: این گروه چهار هزار نفری عمدتا کسانی بودند که مسن بودند و تعداد زیادی از افرادی که بستری شده بودند با وجودی که شرایط واکسیناسیون را داشتند اما متاسفانه واکسن را تزریق نکرده بودند.


 


این مقام مسئول در مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان خاطرنشان کرد: در بازه زمانی سه ماه اخیر، 81 نفر در رفسنجان بعلت کرونا جان خود را از دست داده اند که از این تعداد تنها 9 نفر دو نوبت واکسن را دریافت کرده بودند لذا به این نتیجه می رسیم که اگر 72 نفری که فوت کردند واکسن زده بودند شاید فقط  9 یا 10 نفر جان خود را از دست می دادند. با این اعداد و ارقام می توان نتیجه بخش بودن واکسن را مشاهده کرد.


 


وی با مقایسه پیک چهارم بیماری کرونا با پیک پنجم در رفسنجان، توضیح داد: درست است که در پیک پنجم تعداد ابتلا بیشتر و آزاردهنده تر بود اما با این وجود میزان مرگ و میر در پیک پنجم کمتر از پیک های قبلی بوده است که یکی از علل آن قطعاً واکسیناسیون است.


 


*واکسیناسیون 77 درصد جمعیت بالای 60 سال در رفسنجان و انار*


 


مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از انجام واکسیناسیون برای 77 درصد جمعیت بالای 60 سال در رفسنجان و انار خبر داد و گفت: با این اوصاف گروه سنی که بیشتر در معرض خطر بودند در این شهرستانها واکسیناسیون آنها صورت گرفته است.


 


مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان درباره اینکه چه واکسن هایی نیز تاکنون در حوزه رفسنجان و انار تزریق شده است، اظهار کرد: بیشترین واکسنی که دریافت کرده ایم سینوفارم چین و کمترین آن بهارات در حدود 500 دز بوده است. استقبال از واکسن ایرانی به نسبت زیاد است و واکسنی که در حال حاضر تزریق می کنیم دز اول سینوفارم و برکت و دز دوم سینوفارم، برکت و آسترازنکا است. در خصوص اسپوتنیک متاسفانه به تعدادی که تزریق کرده بودیم دز دوم به دست ما نرسیده و البته در کل کشور این مشکل وجود دارد و امیدواریم این موضوع تعیین تکلیف شود.


 


وی در این زمینه افزود: اگر گروه هدف خود را بالای 18 ساله ها قرار دهیم از جمعیت بالای 18 سال در رفسنجان و انار تقریباً 33 درصد دز اول و 13.5 درصد دز دوم واکسن را دریافت کرده اند.


 


*رعایت دستورالعملهای بهداشتی همچنان در دستور کار باشد*


 


وی یادآور شد: خوشبختانه استان کرمان از جمله استانهایی است که 10 سال واجدین شرایط واکسن را در آن کاهش داده اند لذا در موقعیت خوبی قرار داریم تا جامعه استان را سریعتر واکسینه کرده و از جلوی شدت پیک بعدی بکاهیم.


 


این مقام مسئول از انجام واکسیناسیون مادران باردار یاد کرد و افزود: برای کسانی که معلولیت شدید داشته باشند واکسیناسیون سیار در منزل صورت می گیرد و این استثناء بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت صورت می گیرد.


 


نژادقادری با تاکید بر اینکه واکسن کرونا ایمنی صددرصدی ایجاد نمی کند، خاطرنشان کرد: باید همچنبن مقید به رعایت دستورالعمل های بهداشتی باشیم و همراه با و


 


اکسیناسیون، رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک ، تهویه مناسب و شستن دست با آب و صابون نیز رعایت شود. قبل از واکسیناسون اگر کسی علامت دار است نباید به هیچ وجه واکسن تزریق کند، بعد از واکسیناسیون نیز تا دو هفته باید بیشتر مراقبت کنند تا مبتلا نشوند و پس از دو هفته از دز دوم نیز باید این مراقبت ادامه یابد.


 


مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در پایان خاطرنشان کرد: در این مدت ارگانها و ادارات متعددی با ما همکاری کردند از جمله بسیج ، هلال احمر ،امام جمعه محترم با در اختیار گذاشتن مصلی بزرگ رفسنجان که هم از نظر محیطی و هم فضای پارکینگ خودرو بسیار مناسب بود، فرمانداری، شهرداری، بسیج جامعه پزشکی، موکب ها، بخش های مختلف دانشگاه و بیمارستان که در واکسیناسیون به ما کمک زیادی کردند، از کارخانجات و شرکت های مختلف بویژه مجتمع مس سرچشمه رفسنجان که همکاری خوبی با دانشگاه داشته و ما را تنها نگذاشتند و خیّرینی که پای کار بودند که از همه آنها تشکر و قدردانی می کنم.


  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 12052
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید