• 1399/07/06 - 14:04
  • بازدید: 24
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مسئول آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان اعلام کرد:

50 الی 70 درصد خانوارهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان صاحب سفیر سلامت می شوند

مسئول آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان اعلام کرد: مسئول آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اشاره به شروع برنامه «هر خانه یک پایگاه سلامت» از تیر ماه امسال، گفت: قرار است امسال 50 الی 70 درصد از جمعیت 351693 هزار نفری زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تحت پوشش این برنامه قرار گیرند.

 


 


 


 


 


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ،مسئول آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اشاره به شروع برنامه «هر خانه یک پایگاه سلامت» از تیر ماه امسال، گفت: قرار است امسال 50 الی 70  درصد از  103157 خانوار  زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تحت پوشش این برنامه قرار گیرند.


دکتر مهدی پور با اشاره به سه سطح تعریف شده برای ارائه خدمات سلامت، اظهار کرد: در سطح اول با اقداماتی مثل اصلاح سبک زندگی از وقوع بیماری ها پیشگیری می کنیم. سطح دوم همان درمان است؛ یعنی وقتی فرد بیمار شد به دنبال درمان و کاهش عوارض بیماری هستیم و سطح سوم بازتوانی است؛ یعنی کمک کنیم فرد بیمار پس از طی مراحل درمان بتواند هرچه زودتر به زندگی معمول خود برگردد.


وی به برنامه ملی «هر خانه یک پایگاه سلامت» اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان 103157 خانوار تحت پوشش دارد. 62382 خانوار شهری و 40775 خانوار روستایی در شهرستان های رفسنجان و انارساکن هستند. در این برنامه قرار است از هر خانواده یک نفر با حداقل ۱۸ سال سن و ۸ کلاس سواد به عنوان سفیر سلامت معرفی شود تا با مشارکت فعال در برنامه های ما بتواند آموزش هایی که می بیند را به خانواده خود منتقل کند، همچنین اگر عضوی از خانواده مشکل سلامتی دارد از سوی سفیر سلامت به مراکزی همچون پایگاه های سلامت، خانه های بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت معرفی شود تا اقدامات بهداشتی و درمانی لازم در منزل و یا این مراکز دنبال شود.


فعالیت 22 هزار سفیر سلامت در شهرستان های رفسنجان و انار


دکتر مهدی پور با اعلام اینکه هم اکنون نزدیک به 22 هزار سفیر سلامت در این دو شهرستان داریم، افزود: به دنبال توسعه این طرح هستیم و در هدف گذاری امسال حداقل 50 الی 70 درصد خانوارها باید سفیر سلامت داشته باشند.


وی در مورد خانواده هایی که فرد واجد شرایط برای معرفی به عنوان سفیر سلامت ندارند نیز گفت: یک فرد در محله مثل همسایه می تواند به عنوان رابط سلامت محله این وظیفه را برای چنین خانواده هایی انجام دهد.


وی با اشاره به اینکه به ازای هر ۲۰ سفیر سلامت باید یک نفر نیز به عنوان رابط سلامت محله تعیین شود، ادامه داد: این افراد نقش فعال تری نسبت به سفیر سلامت دارند و در موضوعاتی که نیاز است برای جلب حمایت اجتماعی و انتقال برنامه های سلامت به خانه های مردم کمک می کنند.


دکتر مهدی پور بخش سوم برنامه «هر خانه یک پایگاه سلامت» را مشارکت دانشجویان رشته های پزشکی و وابسته در این برنامه برای اجرای بهتر آن عنوان و تصریح کرد: برنامه «هر خانه یک پایگاه سلامت» از تیر ماه امسال شروع شده و قرار است از ظرفیت طرح سفیران سلامت و برنامه ملی خودمراقبتی در دل این برنامه استفاده کنیم.


مسئول آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با تاکید بر اینکه برای اجرای این برنامه نمی توانیم شرایط موجود و شیوع کرونا را نادیده بگیریم، تصریح کرد: عمده آموزش ها و ارتباطات ما به سمت ارتباطات غیرحضوری از طریق تلفن، شبکه های مجازی و امثال آن می رود که قطعا بر روی کیفیت برنامه ها تاثیر گذار خواهد بود، چون تأثیر آموزش حضوری بیشتر از وبینار غیرحضوری و مکالمه تلفنی است، ولی باید خودمان را با این شرایط وفق دهیم.


افزایش توانمندی خودمراقبتی و کاهش بار مراجعات غیرضروری مراکز درمانی


وی مهمترین هدف برنامه «هر خانه یک پایگاه سلامت» را ارتقا سطح سلامت مردم عنوان و خاطرنشان کرد: خودمراقبتی در این برنامه در سطوح مختلف اجرا می شود تا مباحث سلامت و مراقبت مردم را به منازل مردم ببریم و با افزایش توانمندی خود مراقبتی در مردم، بار مراجعات غیرضروری به سیستم درمانی را نیز کم کنیم.


دکتر مهدی پور با اشاره به اینکه طبیعتا وقتی شرایط شیوع کرونا در جامعه حاد می شود عمده هدف برنامه های ما نیز به این سمت می رود، گفت: از ۴ سال پیش که برنامه خودمراقبتی شروع شد تمام هم و غم ما برای تقویت خودمراقبتی در مردم بود که در گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته بود، این درحالی است که هم اکنون در قالب برنامه «هر خانه یک پایگاه سلامت» سعی می کنیم سلامت را به خانه های مردم ببریم.


پوشش 103157 هزار خانوار در برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت


وی با بیان اینکه برای اجرای این برنامه بازه زمانی درنظر گرفته نشده و هر سال یک شاخص هدف تعیین شده، اعلام کرد: امسال قرار است 50 الی 70 درصد از  103157 خانوار  زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تحت پوشش این برنامه قرار گیرند. مسئول آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان آموزش کارکنان را گام اول اجرای این برنامه عنوان کرد و گفت: بیش از ۴۰ مربی آموزش داد شد که این مربیان کارکنان مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت را در مرداد و شهریور ماه آموزش داده اند.


 

  • گروه خبری : اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 10014
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید