• 1402/09/01 - 12:33
  • بازدید: 504
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

افزایش چشمگیر مغازه های عرضه فست فوت در شهرستان رفسنجان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان این مطلب گفت: هر روز شاهد افزایش مغازه های عرضه غذاهای فست فودی در خیابان‌های شهرستان هستیم و دانش آموزان هنگام تردد از این خیابان‌ها تحت تاثیر جاذبه چشمی و بویایی قرار می گیرند و نسبت به مصرف این نوع غذاهایی که آفت سلامتی هستند، اقدام می نمایند.

 
 
 
 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ، دکتر عباس اسماعیلی گفت: در حال حاضردر شهرستان رفسنجان ۶۶ هزار و ۳۹۶ دانش آموز در ۵۴۴ مدرسه مشغول به تحصیل هستند. 
وی به  عدم اختصاص ساعت آموزش بهداشت در مدارس شهرستان اشاره کرد و گفت: این امر باعث شده دانش آموزان کمتر به مسائل بهداشتی توجه کرده و رغبت کمتری به مصرف غذاهای مناسب و سالم را داشته باشند.
دکتر اسماعیلی در ادامه کمبود مربی بهداشت در مدارس شهرستان را یک معضل دیگر عنوان کرد و خاطر نشان کرد: یکی دیگر از مشکلات ما در تغذیه ناسالم دانش آموزان که در هنگام بازدید مربیان بهداشتی در مدارس شهرستان متوجه شدیم این است که والدین به بوفه داران اصرار می کنند فرزندان ما از غذاهای فست فودی مانند ساندویج، سوسیس و کالباس، سمبوسه و غیره علاقه زیادی دارند و‌ این نوع غذاها را در بوفه ارایه کنید. 
وی ادامه داد: امسال برای نخستین بار کارکنان شاغل در بوفه های مدارس آموزش های لازم را فراگرفته و گواهی بهداشت اصناف که شامل تمامی قوانین تهیه و توزیع خوراکی های سالم است را دریافت کردند.
وی خاطرنشان کرد: دختران در دوره دبستان جهش رشد دارند و باید به یک سری عادت های غذایی مناسب و مصرف ویتامین های دی، کلسیم و املاحی مانند آهن دست پیدا کنند. لذا نوع غذایی که می خورند باید حاوی نان و‌غلات، پروتئین، گوشت و ماهی در خانه باشد و در مدرسه نیز مصرف تنقلات سنتی از جمله نخود کشمش، مویز، برنجک، گندم برشته، انواع مغزیجات، غذاهای گرم مانند آش و عدسی در ظروف ملامین یا استیل در برنامه شان باشد.
دکتر اسماعیلی یادآور شد: کافی نبودن آموزش های تغذیه سالم، کم رنگ شدن غذاهای سنتی و محلی، پررنگ شدن تبلیغات غذاهای فست فود، کاهش مصرف روزانه سبزی و میوه درسبد غذایی خانواده، افزایش میل به نوشیدنی های گازدار و تنقلات ازجمله دلایل نامناسب تغذیه در بین کودکان و نوجوانان را تشکیل می دهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در بخش دیگری از صحبت هایش به ثبت مراقبت های بهداشتی دانش آموزان در سامانه سیب دانشگاه اشاره کرد و گفت : تا کنون مراقبت ۶۱ درصد دانش آموزان در این سامانه ثبت شده و این روند تا ثبت کامل اطلاعات دانش آموزان  ادامه دارد.
وی اظهار داشت: در طول ۹ ماهه تحصیل، در هر مدرسه رفسنجان ۹ جلسه آموزشی برای دانش آموزان، والدین و پرسنل مدرسه توسط کارشناسان بهداشت اجرا می شود. همچنین در این مدت مربیان بهداشتی ضمن بازدید مستمر از مدارس، ابعاد مختلف بهداشتی اعم از  بهداشت فردی و جسمی، توزیع مکمل یاری در مدارس و ویژگی های یک کوله پشتی خوب را برای دانش آموزان تشریح می نمایند.
 
دکتر اسماعیلی به کمبود ویتامین D  دربین آقایان و بانوان استان کرمان اشاره کرد و گفت: ۶۴ درصد از بانوان و ۳۵ درصد آقایان در این استان دچار کمبود ویتامین D هستند، لذا با توجه به اهمیت این موضوع  توزیع مکمل های مورد نیاز بدن دانش آموزان از جمله ویتامین D و قرص آهن جهت افزایش ایمنی دانش آموزان به طور مستمر انجام می شود.
وی ادامه داد: امسال ۲۲۰ هزار قرص ویتامین D بین دانش آموزان مدارس رفسنجان و همچنین توزیع قرص آهن بین دختران ۱۲ تا ۱۶ ساله در مقاطع متوسط اول و دوم نیز انجام شد.
  • گروه خبری : اطلاعیه,اخبار روابط عمومی,اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 15995

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید