• 1403/08/11 - 21:09
  • بازدید: 184
  • زمان مطالعه : 12 دقیقه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در نمازجمعه رفسنجان گفت؛

پرستاران به عنوان محور اصلی در نظام سلامت جامعه هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در نمازجمعه رفسنجان گفت؛
 
پرستاران به عنوان محور اصلی در نظام سلامت جامعه هستند 
 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دکتر وحید محمدی شاهرخی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ظهر امروز به مناسبت هفته پرستار با حضور در نماز جمعه به عنوان سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه به ایراد سخنرانی پرداخت.
 
 دکتر وحید محمدی شاهرخی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ضمن تقدیر از حجت‌الاسلام والمسلمین عسکری امام جمعه شهرستان، گفت: لیاقت و شایستگی ایشان در خدمت به جامعه شایان تقدیر است. همچنین  از همکاران صدیق و سختکوش خود که در قالب میز خدمت به نمازگزاران ارائه خدمات می‌کنند، نیز قدردانی کرد.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان افزود: امروز به مناسبت هفته پرستار و نقش بی بدیل آن ها و همچنین افتخاراتی که این عزیزان و کارکنان خدوم دانشگاه که از سال ۱۴۰۰ تا مهر ماه سال جاری که سعادت خدمت به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان پیدا کرده ام در ادامه ارائه خواهم کرد.
 
دکتر محمدی ادامه داد: امسال ۱۷ آبان مصادف با سالروز ولادت حضرت زینب (س) که نماد صبر، ایثار و از خودگذشتگی است و به نام روز پرستار مشخص شده است، که همین موضوع اهمیت پرستار و پرستاری را در جامعه اسلامی به اثبات می رساند.
 
وی گفت: هر چند پرستاری شغل نیست و بلکه رسالتی برای خدمت به بشریت است ولی آنچنانی که شایسته این قشر خدوم و زحمت کش بوده به حقوق و مسائل معیشتی آنها رسیدگی نشده است.
البته با سیاست در پیش رو اخبار و مصوبات، در آینده شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه خواهیم بود.
 
دکتر وحید محمدی شاهرخی  هفته پرستار  از ۱۲ تا ۱۸ آبان ماه را تبریک گفت  و ادامه داد روزهای مختلف هفته با توجه به نقش بی بدیل این قشر فرهیخته نام گذاری شده است. اولین روز این هفته به عنوان پرستاری ایثار و بصیرت حرفه ای نام گذاری شده است.
 
دکتر محمدی خاطر نشان کرد: پرستاران به عنوان محور اصلی در نظام سلامت جامعه هستند و افرادی می باشند  که به صورت شبانه روزی در کنار و نزدیک ترین موقعیت به بیماران نیازمند خدمت رسانی می کنند و از جمله اصنافی محسوب می شود، که فعالیت حرفه ای آنها عبادت است.
 
وی افزود: در سخنان مقام معظم رهبری آمده است: «شما پرستاران وقتی که مشغول به کار هستید در واقع دارید یکی از دستورات مهم سلوک توحیدی را به عمل می آورید و اجرا می کنید پرستاری کاری سخت است و کارهای سخت اجر بیشتر دارد».
 
دکتر وحید محمدی ضمن تبریک مجدد هفته پرستاری به خانواده بزرگ پرستاران دانشگاه علوم پزشکی در شهرستان های رفسنجان و انار گفت: از همه شما پرستاران که در خط مقدم سلامت ایفای نقش نموده اید تقدیر و تشکر می کنم  و از خداوند متعال برای شما توفیق مضاعف خواستارم.
 
 
دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان/ نقش برجسته خیرین در توسعه پروژه های عمرانی و تجهیزات بیمارستان ها
 
وی در ادامه به دستاوردهای دانشگاه طی سه سال اخیر اشاره کرد و گفت: کتاب دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی، که تمامی اقدامات مهم دانشگاه در آن به تصویر کشیده شده است، تدوین و به مسئولین شهرستان ارائه خواهد شد.
 
وی ضمن اشاره به نقش پررنگ و ارزشمند خیرین سلامت طی سال های اخیر، افزود: مجموعه توسعه بیمارستان انار با متراژ ۱۸۰۰ متر مربع توسط خیرین گرانقدر شهرستان انار حاج محمد خلیلی، جواد انارکی، حاج میرزایی، علی جدیدی، اکبر مهرابی، حاجیه معصومه جدیدی و حسین ناجی در حال اجرا است.
 
دکتر وحید محمدی افزود: یکی دیگر از اقدامات مهم در این دوره افتتاح واحد سی تی اسکن انار و دستگاه ۱۶ اسلایدی است  و همچنین به زودی شاهد تکمیل، تجهیز و بخش مراقبت های ویژه I.C.U به همت والای حاج اکبر مهرابی خواهیم بود. 
 
وی ادامه داد: در مجموعه بیمارستان حضرت علی ابن ابیطالب (ع) دستگاه ام آر ای نیز به کمک خیرین و دولت افتتاح شد. بیمارستان حضرت علی ابن ابیطالب (ع) مرکز ترومای شمال استان محسوب می‌شود و تقریبا با  ۱۰۰ تخت بیمارستان به مجموعه فعلی اضافه می گردد که شامل ۳۵ تخت زنان به همت خیر نیک نام حاج عبدالله حسینی نوه و بخش اورژانس زنان با ۳۳ تخت به همت خیر محترم حاج حبیب اعتمادی و بخش حاد سکته مغزی با ۳۶ تخت به همت خیر گرانقدر مرحوم سعیدی زاده شروع و توسط فرزندان خلف ایشان به اتمام رسید. و هم چنین بخش استریل بیمارستان و واحد اسکن استخوان (دانسیتومتری) توسط مرحوم فخار و خانواده گرامی ایشان ساخته و به بهره برداری رسید.
 
دکتر وحید محمدی ضمن اشاره به محدودیت زمانی، از اینکه فرصت تشکر از همه خیرین را نداشت عذر خواهی کرد و گفت: دانشگاه در حوزه بهداشت، شاهد کلید خوردن ۵۸ پروژه بوده است که ۴۶ پروژه به‌طور کامل انجام شده و به بهره‌برداری رسیده‌اند. که در جای خود اقدامی بی‌نظیر است.
 
وی ادامه داد: در حوزه مقاوم‌سازی بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع)، تقریباً ۲۰ میلیارد تومان از اعتبارات دولتی هزینه و پروژه به اتمام رسیده است. این اقدام نیز به عنوان یکی از دستاوردهای مهم دانشگاه در سه سال اخیر شناخته می‌شود. 
همچنین در حوزه دانشجویی و فرهنگی، شاهد تکمیل و افتتاح پروژه خوابگاه ۲۶۰ نفری شهید سلیمانی بوده است که به اذعان مقام عالی وزارت، یکی از پروژه‌های بسیار موفق و سنگین به شمار می‌رود.
 
 
دانشگاه علوم پزشکی، با کسب رتبه برتر جوانی جمعیت باعث افزایش امید زندگی شده است
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ادامه داد: با توجه به اهمیت موضوع جوانی جمعیت، در سال ۱۴۰۲، دانشگاه علوم پزشکی موفق به کسب رتبه برتر در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در جشنواره شهید رجایی استان شد. 
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت: دانشگاه همچنین موفق به کسب رتبه اول استانی در مجموع شاخص‌های عمومی و اختصاصی ارزیابی عملکرد خود در سه سال متوالی از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۲ شده است(حوزه توسعه مدیریت و منابع). در این سه سال، با عملکرد عالی پرسنل مربوطه، شاهد صفر بودن مرگ مادر باردار بوده‌ است که در تاریخ دانشگاه بی‌نظیر است. همچنین، میزان مرگ و میر نوزادان از ۱۲.۶۵ درصد به ۱۱.۲۱ درصد کاهش یافته است. همچنین، مرگ کودکان یک تا ۵۹ ماهه از ۶.۳ به ۶.۱۷ درصد کاهش یافته است. در همین راستا، بخش مراقبت‌های ویژه کودکان به بهره‌برداری رسیده و در خدمت خانواده‌های نیازمند قرار دارد.
 
دکتر محمدی شاهرخی افزود: در حوزه درمان، دانشگاه موفق به تکمیل، تجهیز و افتتاح بیمارستان انار با اعتبارات دولتی شد، افتتاح این پروژه به‌ اذعان مسئولین وزارت بهداشت به دلیل طولانی شدن به رویایی بدل شده بود. در حال حاضر، ۳۳ نفر از متخصصین رشته‌های داخلی، جراحی عمومی، زنان و زایمان، بیهوشی، قلب و عروق، چشم‌پزشکی، ارتوپدی، گوش و حلق و بینی، اورولوژی، پاتولوژی(آزمایشگاه)، پوست و مو مشغول خدمت‌رسانی هستند. و برای اولین بار، ۲۱ نفر از متخصصین به‌صورت تمام‌وقت و شبانه‌روزی در خدمت مردم نجیب شهرستان انار قرار دارند. 
 
وی یاد آور شد: میزان مرگ و میر در سطح بیمارستان‌های دانشگاه از سال ۱۴۰۰ تا کنون از ۲.۸ درصد به ۱.۵ درصد در سال ۱۴۰۳ کاهش یافته است. همچنین، نرخ احیای قلبی ریوی موفق (CPR) از ۲۲.۹۶ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۳۱.۰۸ درصد در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته است که این آمار از متوسط کشوری، که ۳۰.۲ درصد است، بالاتر قرار گرفتند.
 
وی ادامه داد: کلینیک دندانپزشکی با تنوع متخصصان مربوطه برای اولین بار اقدام به ارائه خدمات ایمپلنت و ارتودنسی نموده است. این خدمات با توجه به تعرفه‌های دولتی، برای مردم نجیب رفسنجان و انار اتفاق مبارکی است و از شنبه تا چهارشنبه عصرها به مردم ارائه خدمت می‌شود. 
 
دکتر وحید محمدی شاهرخی گفت: در بخش فوریت‌های پزشکی ۱۱۵، به همت خیر، آقای غلامرضایی، پایگاه اورژانس اختصاصی زنان برای اولین بار در حال ساخت است و اورژانس مردان نیز در بخش دانشگاه در حال احداث است که به زودی افتتاح خواهد شد.هم چنین پایگاه اورژانس ۱۱۵ در سمت دیگر شهر و بلوار سید جمال الدین اسدآبادی منطقه کمال آباد توسط خیر حسن خیراندیش شروع و تقریبا رو به اتمام است.و  پایگاه اورژانس جاده‌ای راویز توسط خیر منصور ضیایی افتتاح شده است و همچنین پایگاه اورژانس کشکوییه توسط خانواده محترم مرعشی ساخته شده و افتتاح گردیده است.
 
دکتر وحید محمدی شاهرخی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ضمن اشاره به دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان طی سه سال اخیر گفت: کاهش زمان رسیدن آمبولانس به بالین بیمار در سطح شهر از ۱۱ دقیقه به ۸ دقیقه و در جاده از ۲۱ دقیقه به ۱۱ دقیقه بوده است. این تغییر به عنوان یک دستاورد بسیار مهم تلقی می‌شود، زیرا ثانیه ها در راستای نجات بیماران اهمیت ویژه‌ای دارد.
 
 
درخشش دانشگاه علوم پزشکی در عرصه فرهنگ و هنر
 
وی ضمن اشاره به درخشش دانشگاه علوم پزشکی در عرصه فرهنگ و هنر، خاطر نشان کرد: در بحث اردوهای جهادی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان جزو موفق‌ترین دانشگاه‌های کشور محسوب می‌شود. فعالیت‌های دانشگاه در برگزاری اردوهای جهادی در شهرستان‌های انار و رفسنجان و همچنین در خارج از استان، از شاخص ۱.۴۱ به ۱.۵۵ افزایش یافته که تقریباً چهار برابر رشد داشته است. در سه سال گذشته، کانون‌های مذهبی و فرهنگی و هنری نیز رشد تقریباً ۴۰۰ درصدی را تجربه کرده‌اند.
 
وی ادامه داد: از دیگر دستاوردها، کسب رتبه نخست فیلم «می‌خواهم مادر شوم» به کارگردانی اکرم قائمی، دانشجوی رشته پرستاری و مامایی، در جشنواره بین‌المللی سیمرغ سال ۱۴۰۳ است. همچنین، فاطمه منگالی، دانشجوی رشته پزشکی، موفق به کسب رتبه اول حفظ ۵ جزء قرآن در سی و هشتمین جشنواره قرآن و عترت در سال ۱۴۰۲ شد. علاوه بر این، اداره مشاوره سلامت روان دانشگاه نیز موفق به کسب رتبه ششم کشوری در سال ۱۴۰۲ شد. همچنین، فیلم کوتاه «کودکان تک فرزند» به کارگردانی  حسن امیری رنجبر، کارمند دانشگاه، توانست رتبه سوم را در جشنواره بین‌المللی سیمرغ ۱۴۰۳ کسب کند.
 
 
تمام دستاوردهای دانشگاه مرهون همت تک‌تک اعضای خانواده ۴ هزار نفری‌ دستگاه است
 
دکتر وحید محمدی شاهرخی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به دستاورد های دانشگاه در حوزه معاونت تحقیقات و فناوری، اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان موفق به صعود ۲۲ پله‌ای در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور شده است، که نشان‌دهنده این است در دوره های قبل دانشگاه در این حوزه جایگاه نامطلوبی داشته است. در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، در هر سال چهار نفر از اساتید دانشگاه در فهرست ۲ درصد دانشمندان برتر پر استناد جهان قرار گرفتند.
 
دکتر وحید محمدی شاهرخی هم چنین به دستاوردهای دانشگاه در حوزه معاونت غذا و دارو، اشاره کرد و افزود: هیئت اروپایی از آزمایشگاه‌های مواد غذایی این معاونت بازدید کرد و با اخذ تأییدیه سازمان جهانی بهداشت (WHO) در راستای صادرات پسته و تأثیر آن بر بخش اقتصادی جامعه بسیار مؤثر بوده است. این تأیید منجر به اهدای دو دستگاه HPLC به تجهیزات آزمایشگاه مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان شد. علاوه بر اندازه‌گیری سمومی مانند افلاتوکسین، قادر به اندازه‌گیری آکراتوکسین نیز هست. 
 
وی ادامه داد: دانشگاه عنوان "کمیته برتر کشوری" در تجویز منطقی دارو را نیز کسب کرد.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: در بخش حقوقی، ۴۰ سند تک برگ از املاک دانشگاه اخذ شد. از ابتدا‌ و از زمان تاسیس دانشگاه  سال ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۰ فقط ۷ سند تک برگ اخذ شده بود. لازم به ذکر است که همکاری بسیار مطلوب اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان رفسنجان در این زمینه قابل تقدیر است.
 
وی خاطر نشان کرد: اخیراً، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به عنوان دانشگاه شایسته و برتر در حوزه مستندسازی اموال غیرمنقول و صیانت از بیت‌المال مورد تقدیر مدیر کل حقوقی وزارت بهداشت نیز قرار گرفت. 
 
وی در ادامه از دستاورد های دانشگاه را در حوزه آموزش بیان کرد و افزود: دانشگاه برای اولین بار دانشجوی ممتاز بین‌الملل در رشته پزشکی جذب کرده‌  و همچنین مجوز پذیرش دانشجوی دکترای پرستاری و ارشد پرستاری اورژانس و کارشناسی پیوسته فوریت‌های پزشکی را اخذ کرده است. علاوه بر این، دانشگاه در آزمون‌های کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲ موفق به کسب بالاترین وضعیت قبولی (با ۱۸ درصد قبولی) در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بین دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه ۸ کشور گردیده است.
 
وی ادامه داد: در بخش بازرسی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان موفق به کسب امتیاز برتر در پیگیری شکایات بر اساس ماده ۲۵ قانون ارتقاء سلامت نظام اداری شده است. در سه سال اخیر، کاهش تعداد شکایات از ۱۸۶ مورد به ۱۱۲ مورد از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۲ داشته است.
 
 دکتر وحید محمدی شاهرخی رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان  گفت: امید است مسئولین مربوطه در شهرستان های رفسنجان و انار با حضور در بیمارستان ها و بازرسی نامحسوس، رضایتمندی بیماران بستری را ارزیابی و راستی آزمایی کنند.
 
دکتر وحید محمدی شاهرخی در پایان خاطر نشان کرد: دانشگاه اگرچه هنوز تا حصول نتیجه مطلوب فاصله دارد، تمامی تلاش خود را در راستای خدمت به مردم نجیب شهرستان‌های رفسنجان و انار به کار بسته‌ام. تمام دستاوردهای دانشگاه مرهون همت تک‌تک اعضای خانواده ۴ هزار نفری‌ دستگاه است و همچنان متعهد به ارائه خدمات سلامت مطلوب به شهروندان می باشد.
  • گروه خبری : اخبار روابط عمومی,اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 17965
کلمات کلیدی
خانم حسن زاده
خبرنگار

خانم حسن زاده

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید