• 1400/03/08 - 11:18
  • بازدید: 113
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

* رفسنجان رتبه دوّم کشوری در اهدای عضو را کسب کرد*

مسئول واحد فراهم آوری اعضاء، در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در گزارشی از روند فعالیت این واحد گفت: عملکرد واحد پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال گذشته با اعزام  ۹ مورد مرگ مغزی جهت پیوند اعضا، رتبه دوّم کشور را در افزایش شاخص اهدای عضو داشته است.

 


 


 


 


 


مسئول واحد فراهم آوری اعضاء، در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در گزارشی از روند فعالیت این واحد گفت: عملکرد واحد پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال گذشته با اعزام  ۹ مورد مرگ مغزی جهت پیوند اعضا، رتبه دوّم کشور را در افزایش شاخص اهدای عضو داشته است.


 


💢به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان دکتر سید حمید پاکزاد به مناسبت گرامیداشت ۳۱ اردیبهشت روز اهدای عضو،  شعار امسال در راستای اهدای عضو را" ایران دیار نفس، یکی بود یکی هنوز هم هست "عنوان کرد.


 


 


🔰وی افزود: در راستای اهدای عضو که از دی ماه سال ۱۳۸۸ در رفسنجان شروع شد تا کنون ۳۸ مورد اهدای عضو در رفسنجان و انار انجام شده که از ابتدای امر اهدای عضو تا سال ۱۳۹۶ ما ۱۸ نفر اهدای عضو داشتیم.


 


 


🔰پاکزاد ادامه داد: از سال ۱۳۹۶ تابه‌حال هم ۲۰ مورد اهدای عضو انجام شده که از این تعداد در سال گذشته ۹ مورداهدای عضو داشتیم که بر اساس مقیاس جمعیتی شهرستان،  رتبه دوم در کشور را به دست آوردیم. 


 


 


🔰وی تصریح کرد: افراد دچار مرگ مغزی در رفسنجان و انار بیشتر قشر جوان هستند که براثر سانحه تصادف مرگ مغزی شده و خانواده آن ها در راستای امر خداپسندانه اعضای آن ها را اهدا کردند.


 


🔰وی گفت: جای بسی امیدواری و خوشحالی است که فرهنگ اهدای عضو در سطح شهرستان رفسنجان و انار در حال ترویج است و این‌که مردم نمی‌گذارند هیچ ارگان حیاتی بدن به زیر خاک برود و به افراد در لیست انتظار هم کمک می‌شود.


 


🔰دکتر پاکزاد بیان کرد: در سال گذشته با وجود ویروس کرونا کار اهدای عضو  در رفسنجان و انار سخت بود که بایستی با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و انجام مشاوره عفونتی، تست تشخیص کرونا انجام و صحت این‌که فرد مرگ مغزی دارای ویروس کرونا نیست انجام می شد و سپس دنبال دریافت رضایت از خانواده های داغ دیده بودیم.


 


🔰وی با اشاره به اینکه در بهار امسال ۳ اهدا کننده عضو در رفسنجان و انار داشتیم اظهار کرد: بیشترین اهداکنندگان ما در اثر سانحه تصادف دچار مرگ مغزی شدند.


 


🔰دکتر پاکزاد افزود: در مورد کارت اهدای عضو هم  سال گذشته تعداد ۱۰۰ نفر طی یک هفته با فراخوانی که ارائه شد عضو شدند و کارت دریافت کردند.


 


 


🔰وی تصریح کرد: داشتن کارت اهدای عضو نشان‌دهنده این‌ است که فرد اهدا کننده رضایت قلبی دارد تا زمانی‌که دچار مرگ مغزی شد اعضای حیاتی در بدن شامل کلیه، کبد، قلب، پانکراس و ...  خود را به افراد نیازمند اهدا کند.


 


 


🔰پاکزاد بیان کرد: افراد می‌توانند در سامانه اهدای عضو ایرانیان به آدرس ehdacenter.ir مراجعه و ثبت‌نام و کارت خود را دریافت کنند.


 


 


🔰وی در مورد گرفتن رضایت از خانواده های داغ دیده هم اظهار کرد: وقتی فردی در خانواده دچار مرگ مغزی می‌شود برای گرفتن رضایت سخت‌ترین شرایط را ما می‌گذرانیم چون با خانواده هایی مواجه می‌شویم که عزیزشان را از دست دادند، عزیزی که جوان بوده و برای آینده اش برنامه ریزی ها داشتند امّا دیگر در بین آن ها نیست و این رضایت گرفتن سخت است.


 


 


🔰پاکزاد توضیح داد: زمانی هم برایمان شیرین است که اعضای حیاتی‌ بدن به افراد نیازمند اهدا می شود و زندگی دوباره پیدا می کنند.


 


 


🔰وی در پایان گفت: اهدای عضو امری مقدس است و اگر مردم در جامعه اطلاعاتشان را در این زمینه افزایش دهند اشخاص زیادی از مرگ نجات میابند‌ و با دریافت عضو زندگی دوباره به دست می آورند.


 


 


🔰رفسنجان با جمعیت ۳۲۰ هزار‌ نفر جمعیت و شهرستان انار با جمعیت ۳۷ هزار نفر تحت پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان قرار دارند.


 


روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 11727
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید