ایجاد واحد مراقبت در منزل در تمام بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
فاطمه کریمی رئیس اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از فعالیت 4 مرکز مشاوره و ارائه مراقبتهای پرستاری در منزل و ....
فاطمه کریمی رئیس اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از فعالیت 4 مرکز مشاوره و ارائه مراقبتهای پرستاری در منزل و از ایجاد واحد مراقبت در منزل در تمام مراکز آموزشی درمانی رفسنجان خبر داد و مطرح نمود آئیننامه چگونگی تأسیس مراکز مشاوره و ارائه مراقبتهای پرستاری در منزل از سال گذشته به کلیه دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور از سوی وزارت بهداشت ابلاغ شده است.
وی با اشاره به اینکه خدمات این مراکز خصوصی ارائه خواهد شد، افزود: بیماران زیادی میتوانند از بیمارستان مرخص و در منزل نگهداری شوند اما میتوان خدمت را به داخل خانه افراد برد تا با هزینه کمتر بیماران بهبود یابند و بهزودی قرار است خدمات این مراکز تخت پوشش بیمهها قرار گیرد.
کریمی فواید پرستاری در منزل را بیشتر از خدمات بیمارستان دانست و تصریح کرد: افزایش کیفیت مراقبت از بیمار، پیشگیری از بستری های غیرضروری، کاهش هزینههای درمان نسبت به بیمارستانها ، کاهش خطر ابتلا به عفونتهای بیمارستانی، ارتقاء ایمنی و احترام بیمار، آسایش و اطمینان بیمار و خانواده و بازگشت سریعتر بیمار به زندگی عادی و درعینحال غذای بهتر و روحیه سالمتر و شادابتر بیمار در کنار ازجمله فواید مراقبت در منزل است.
کریمی وظایف پرستار در منزل را وظایفی جامعنگر عنوان و خاطرنشان کرد: وظایف پرستار از پیشگیری از بیماری شروع میشود و مجموعه خدمات مراقبتی، مشاورهای، آموزشی، درمانی را دربرمیگیرد ودرنهایت به افزایش توانبخشی بیمار منتهی میشود.
وی عنوان کرد این مراکز میتوانند با پزشک، فیزیوتراپ و پزشکان متخصص قرارداد ببندند، حیطه فعالیت این مراکز می تواند عمومی ویاخصوصی باشدیعنی بادریافت مجوز عمومی خدمات عمومی و یا دریافت مجوز اختصاصی خدمات تخصصی را ارائهدهند.
رئیس اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی از ایجاد واحد مراقبت در منزل در تمام بیمارستانهای دانشگاه خبر داد و گفت: رؤسای بیمارستانها با مسئولین مراکز مشاوره قرارداد میبندند و بیمارانی که با تأیید پزشکشان بتوانند به منزل بروند و خود بیمار هم رضایت داشته باشد به واحد مراقبت در منزل معرفی میشوند و مسئول واحد مراقبت بیمارستان بیماران را به یکی از مراکز مشاوره معرفی میکند.
کریمی در مورد روش پذیرش بیمار در مراکز مشاوره و مراقبت گفت: مراکز مشاوره می توانند بیماران را با معرفی ازبیمارستانها یا از مطبها و درمانگاهها و یا مراجعه مستقیم بیماران به مراکز پذیرش نمایند.
وی ادامه داد فردی که خواستار مجوز جهت تأسیس مرکزمشاوره پرستاری است باید پرستار و حداقل دارای مدرک کارشناسی پرستاری با5 سال سابقه کاری باشد و علاوه بر آن باید پروانه صلاحیت حرفهای هم داشته باشد.
کریمی گفت: تیمهای درمانی مراکز مشاوره شامل کارشناس پرستاری، کارشناس اتاق عمل، هوشبری، فوریت های پزشکی، بهیار و کمک بهیار است که هماکنون 4 مرکز بصورت فعال در رفسنجان مشغول به کار است.
کریمی در مورد صلاحیت حرفهای گفت: در تمام دنیا پرستاران علاوه بر مدرک تحصیلی باید گواهی صلاحیت را هم داشته باشند و صلاحیت پرستاران باید از نظر جسمی، علمی، اخلاقی بررسی شود. تا کنون 73 نفر از پرستاران دانشگاه رفسنجان گواهی صلاحیت حرفه ای دریافت کرده اند.
وی همچنین در مورد مراقبت موردی افزود: پرستاران در بیمارستانها روشهای مختلفی را برای ارائه خدمت به بیمار انجام میدادند که درحال حاضر همه آنها منسوخ شده و باید از این شیوه برای مراقبت بیمار استفاده کنند. پرستار بیمار به محض ورود به بخش توسط سرپرستار مشخص و پرستار از زمانی که بیمار وارد بیمارستان میشود بایدخودرا به او معرفی و اسم پرستار در تابلوی بالای سر بیمار زیراسم پزشک نوشته می شود و پرستار موظف است تاپایان شیفت امور مربوط به پرستاری بیمار را انجام دهد و اینگونه ارتباط عاطفی بین بیمار و پرستار بهتربرقرار می شود.
وی بابیان اینکه نحوه فعالیت مراکز مشاوره و خدمات پرستاری در منزل توسط کارشناسان اداره نظارت حوزه معاونت درمان وباهمکاری کارشناسان اداره پرستاری نظارت میشوند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر مهمترین موضوع دربحث مراکزمشاوره تحت پوشش قرار گرفتن خدمات پرستاری توسط بیمه است که البته این امرمهم توسط معاونت پرستاری درحال پیگیریست.
اسامی و مشخصات مراکز فعال مشاوره و ارائه خدمات پرستاری در منزل شهرستان
نام مرکز | شماره تماس | آدرس |
باب الحوائج | 34281100 | بلوار طالقانی حدفاصل طالقانی 3 و 5 |
سلامت | 34298182 | بلوار امام رضا (ع) ، امام رضا 7 |
امدادشفا | 34263760 | خیابان شهید محمدی نژاد ،جنب آموزش و پرورش |
آریا | 34327786 | خیابان امیرکبیر غربی نبش خیابان ارکیده |
نظر دهید