• 1398/05/06 - 17:57
  • بازدید: 68
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رفسنجان اولین شهر بدون هپاتیت c در ایران

دکتر نمکی: امروز گام دیگری در حذف هپاتیت C را در کشور از شهر رفسنجان با کمک و مشارکت پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد و خیرین سلامت آغاز کردیم و برنامه حذف این بیماری را در کشور آغاز کردیم و در آینده، سایر شهرها و دانشگاه های علوم پزشکی به این برنامه می پیوندند و امیدواریم که در یک برنامه زمانی دو ساله بتوانیم شاهد حذف هپاتیت C نیز در کشور باشیم.

به نقل از وبدا به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دکتر سعید نمکی در حاشیه راه اندازی همزمان دفاتر و واحدهای مالکیت فکری در دانشگاه های علوم پزشکی که در رصدخانه سلامت وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: خوشبختانه دستاوردهای ارزشمندی در حوزه پیوند دانشگاه ها به مراکز پژوهشی و شرکت های دانش بنیان داشته ایم و این دستاوردها می تواند مشکلات زیادی را در نظام سلامت کاهش دهد.


دکتر نمکی در بخش دیگری از سخنان خود از بیماری هپاتیت C به عنوان یکی از بیماری های نسبتا شایع در گروه های آسیب پذیر از جمله معتادان تزریقی و زندانیان یاد کرد و گفت: خوشبختانه هپاتیت C با مصرف دارو، قابل درمان است اما این بیماری، مقاربتی است و حدود 30 سال پیش، واکسیناسیون هپاتیت B را به برنامه واکسیناسیون کشوری اضافه کردیم چون شیوع این بیماری بالا بود و با اجرای برنامه واکسیناسیون هپاتیت B، امروز شیوع این بیماری و سرطان های اولیه کبد که عامل آن ابتلا به هپاتیت B است را کمتر مشاهده می کنیم.


وی خاطرنشان کرد: امروز گام دیگری در حذف هپاتیت C را در کشور از شهر رفسنجان با کمک و مشارکت پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد و خیرین سلامت آغاز کردیم و در آینده، سایر شهرها و دانشگاه های علوم پزشکی به این برنامه می پیوندند و امیدواریم که در یک برنامه زمانی دو ساله بتوانیم شاهد حذف هپاتیت C نیز در کشور باشیم.


 



 


 



معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی هپاتیت، گفت: یکی از توصیه های سازمان جهانی بهداشت این است که کشورها باید ویروس هپاتیت C را تا سال ۲۰۳۰ حذف کنند و خوشبختانه داروی درمان هپاتیت C در کشور تولید می شود.


دکتر رضا ملک زاده  در آیین راه اندازی همزمان دفاتر و واحدهای مالکیت فکری دانشگاه های علوم پزشکی کشور و آغاز حذف هپاتیت سی در کشور از شهر رفسنجان، اظهار داشت: ایران یکی از کشورهایی است که برای حذف هپاتیت C برنامه ریزی کرده و خوشبختانه داروی معالجه این بیماران در کشور تولید می شود و تحت پوشش بیمه قرار دارد.


وی افزود: در مرحله اول تولید داروی ایرانی هپاتیت C، یک هزار و ۴۰۰ نفر تحت درمان قرار گرفتند که ۹۸ درصد از آنها معالجه شدند اما در مرحله ملی، به سراغ مخزن این ویروس از گروه های آسیب پذیر از جمله زندانیان و معتادان خواهیم رفت.


معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه تلاش ما این است که شهرهای بدون هپاتیت C در کشور داشته باشیم، افزود: خوشبختانه در رفسنجان با همکاری وزارت بهداشت، خیرین سلامت، پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد و همچنین شرکت مس سرچشمه رفسنجان، به دنبال حذف ویروس این بیماری هستیم و برآورد کرده ایم که در این شهر، ۵ هزار نفر بیشترین احتمال ابتلا به این ویروس را داشته باشند و ۵۰۰ بیمار، شناسایی و درمان شوند.



 


  • گروه خبری : اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 8647
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید