• 1399/02/07 - 21:10
  • بازدید: 65
  • زمان مطالعه : 17 دقیقه

نشست خبری ریاست و معاونین دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اصحاب رسانه در سالن زکریا برگزار شد.

نشست خبری ریاست و معاونین دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اصحاب رسانه در سالن زکریا برگزار شد.

 


نشست خبری ریاست و معاونین دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اصحاب روز یکشنبه ۷ اردیبهشت ماه در سالن شهید زکریا برگزار شد


 


 


 


پتانسیل های نهفته زیادی در ایام کرونا بکارگیری شد


رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده برای مقابله با کرونا و بکارگیری پتانسیل های نهفته فراوان طی مدتی کوتاه گفت: ۹۹ هزار خانوار در شهرستان‌ های رفسنجان و انار از نظر کرونا غربالگری و بیماریابی شدند. 



به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان دکتر علی اسماعیلی ندیمی در نشست خبری گزارش اقدامات مقابله ای کرونا اظهار داشت: در رفسنجان و انار بهترین‌ وضعیت در تأمین وسایل حفاظتی داشتیم‌ و بعد از هفته دوم‌ دسترسی مردم‌ به مواد شوینده، ضدعفونی کننده دست و ماسک تسهیل شد.


رییس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اشاره به اینکه وضعیت بحران کرونا در اسفندماه بسیار سخت و طاقت ‌فرسا بود و در فروردین مردم برای رعایت نکات بهداشتی بهتر ترغیب می شدند؛ ادامه داد:


شبکه بهداشت انار در کنترل بیماری کرونا در شمال استان پست قرنطینه ای در انار راه اندازی کرد در آنجا ورود و خروج خودروها کنترل و سرنشینان تب سنجی می شدند به طوری که در اوایل فروردین روزانه از ورود ۵۰۰ خودرو ممانعت و برگردانده می شد.


وی با بیان اینکه ۳۵۰ هزار نفر در قالب ۱۰۲ هزار خانوار در رفسنجان و انار تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هستند؛ گفت: پرسنل حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه، با بیش از ۳۳۰ هزار نفر (در قالب ۹۹ هزار خانوار)  از ۳۵۰ هزار نفر تحت پوشش، تماس گرفتند و ضمن بیماریابی خانه به خانه از آنان خواستند که جهت پیشگیری از شیوع بیماری کرونا مقررات بهداشتی را رعایت کنند.


دکتر اسماعیلی ندیمی با بیان اینکه اسفند ماه بازار شایعات کرونا زیاد بود و مردم سردرگم‌ بودند؛ اظهار کرد: از زمانی‌ که جنگ پایان یافت شاید کشور با چنین بحرانی مواجه نشده بود؛ همه پتانسیل ها اعم‌ از بسیج، اصناف، سپاه و .... تحت توصیه های وزارت بهداشت یکپارچه به جنگ با این بحران شتافتند تا سلامت جامعه حفظ شود.


وی تصریح کرد: در مدت زمان کوتاهی پتانسیل های نهفته بکارگیری شد و تولید ماسک، مواد و ژل ضدعفونی کننده، الکل، گان و وسایل حفاظتی توسط شرکت های دانش بنیان، بسیج جامعه پزشکی، خیّرین، موکب ها و ... آغاز شد؛ نمی دانیم انسان‌ ها دوباره به این ویروس مبتلا می شوند یا خیر، آیا عارضه ای به جا خواهد گذاشت یا خیر،  زیرا هنوز فرصت‌ بررسی عوارض این بیماری به دست نیامده و به هیچ وجه این بیماری هنوز تمام‌ نشده و مردم از شستن‌ دست ها، صورت و رعایت نکات بهداشتی غفلت نکنند و باید به این ویروس عادت کرد تا در آینده رفتار این ویروس مشخص شود.


رییس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از همه  اقشار جهت مقابله با این ویروس که از هیچ تلاشی فروگذار نکردند تشکر و از مجتمع مس در تأمین برخی اقلام بهداشتی و راه اندازی بیمارستان  اضطراری ۵۰ تختخوابی قدردانی کرد.


 


بیش از ۸هزار بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و تعطیلی ۱۸۳ مورد


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا در رفسنجان و انار بیش از ۸ هزار مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی مورد بازدید قرار گرفت که از این تعداد ۱۸۳ مورد تعطیل شدند.



 دکتر احمد جمالی زاده در این نشست خبری اظهار کرد: برای مقابله با کرونا کمیته های مبارزه با کرونا شهری و روستایی را تشکیل دادیم و در روستا ها هم این کمیته با عضویت بهورز روستا، دهیار و رئیس شورای اسلامی روستا تشکیل شد تا اقداماتی شامل ضدعفونی محیط و اماکن روستایی و نیز روند بهداشتی تولید در کارگاه های تولید ماسک زیر نظر این کمیته انجام شود.


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بیان کرد: در این راستا به نیروهای خودجوش و بسیجی که اقدام به ضدعفونی کردن معابر می کردند آموزش داده می شد.


وی ادامه داد: توسط نیروهای معاونت بهداشتی، نیروهای بسیجی آموزش دیده و کارشناسان کارگروه بهداشت محیط و حرفه ای این معاونت، بازرسی هایی در شهرستان های رفسنجان و انار انجام طی 2 ماه گذشته انجام و دو هزار 639 اماکن عمومی شامل مساجد، پارک ها و جاهایی که تردد عمومی زیاد است مورد بازرسی قرار گرفت که از این تعداد 120 مورد تعطیل شد.


دکتر جمالی زاده عنوان کرد: همچنین از 8 هزار مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی در این دو شهرستان بازدید به عمل آمد که 183 مورد تعطیل شد ضمن اینکه مراکز قلیان سراها هم که 30 مورد بود تعطیل شدند.


وی با اشاره به اینکه برخی صنایع در این دوران نمی توانستند تعطیل باشند و از 3 هزار کارگاه کوچک و بزرگ بازدید شد که از این تعداد 73 کارگاه تولید ماسک مورد بازرسی قرار گرفتند که خیّرین، موکب خاتم الانبیا، بسیجیان و ... تولید ماسک می کردند و 56 کارگاه تولید ماسک در این بازرسی ها تأییدیه بهداشتی دریافت کردند.


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی از دیگر اقدامات انجام شده در زمینه کرونا را تدفین بهداشتی متوفیان ناشی از بیماری کرونا و متوفیانی که به این بیماری مشکوک بودند؛ عنوان و به تشکیل تیم واکنش سریع با اعضای کارشناس بیماری ها، کارشناس بهداشت محیط و کارشناس درمان در راستای پیگیری بیماران مبتلا به کرونا اشاره و تصریح کرد: این کارشناسان شخص مبتلا و سایر افراد خانواده این شخص را مورد بررسی قرار می دهند و سابقه ابتلا را بررسی می کنند و به آن ها خدمات ارائه می شود.


دکتر جمالی زاده عنوان کرد: در این طرح 68 مورد مبتلا به کرونا در رفسنجان و انار داشتیم که خانواده های آن ها مورد بررسی قرار گرفتند و تعداد خانواده های مشکوک 203 مورد بودند و از این تعداد 36 مورد با بررسی ها توسط این تیم مشخص شد که مبتلا هستند لذا اقدامات درمانی برای آنها آغاز شد.وی خاطرنشان کرد: راه اندازی مرکز 16 ساعته در کریم آباد محقق با استقرار 3 پزشک جهت بررسی بیماران تب دار و دارای علائم تنفسی از اقدامات این معاونت برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا بود؛ در بحث کنترل و بیماریابی خانه به خانه هم 350 هزار نفر در رفسنجان و انار در قالب 102 هزار خانوار تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هستند که مرحله اول غربالگری و بیماریابی خانه به خانه، عوامل معاونت بهداشتی با 92 درصد از این خانوارها یعنی 330 هزار نفر در قالب 99 هزار خانوار تماس گرفتند و ضمن شناسایی بیمار، آموزش هایی در راستای نحوه صحیح استفاده از مواد ضدعفونی کننده در منزل و خرید وسایل مورد نیاز از بیرون را توضیح می دادند.


جمالی زاده افزود: مرحله دوم این طرح از  23 فروردین آغاز شده و در این مرحله همه خانوارها مجدداً بیماریابی و غربالگری می شوند که تا کنون در روستاها به طور 100 درصد و در شهرها 40 درصد تماس ها انجام شده است.


وی با اشاره به راه اندازی 8 ایستگاه تب سنجی و کنترل ورود و خروج خودروها در کبوترخان، جوادیه نوق، احمدآباد ، انار و ... و نیز خود اظهاری 45 هزار نفر از رفسنجانی ها در سامانه خوداظهاری وزارت بهداشت گفت: با کمک معاونت غذا و دارو 8 هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده تهیه و در اختیار ادارات و سازمان ها جهت گندزدایی سطوح قرار داده شد.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با ابراز نگرانی از وضعیت آینده؛ تأکید کرد: مردم باید همچنان رعایت کنند اگر همکاری مردم در این دو ماه نبود این بیماری کنترل نمی شد لذا به همکاری آن ها در زمینه رعایت نکات بهداشتی نیاز داریم همچنین بیماران غیرواگیر از جمله بیماران فشارخونی، دیابتی ها، سرطانی ها و ... تغذیه سالم داشته باشند و به انجام ورزش بپردازند تا در برابر این بیماری کرونا سیستم ایمنی آنها ضعیف نشود.


 


 


ابتلای‌ 13 نفر از کادر درمانی رفسنجان به کرونا


دکتر محمدرضا میرزابیگی، معاون‌ درمان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هم اظهار کرد: از ابتدای شیوع بیماری در رفسنجان و انار ۶۸ مورد مبتلا به کووید۱۹ داشتیم‌ که از این تعداد 13 نفر از کادر درمانی بودند و این افراد به مدت ۲ هفته قرنطینه خانگی شدند و منجر به بستری آن ها در بیمارستان‌ نشدوی افزود: برای مبارزه با این بیماری و مدیریت اوضاع، بیمارستان مرادی رفسنجان با ۸۰ تخت تعطیل شد تا در صورت افزایش مبتلایان از این بیمارستان استفاده شود.



میرزابیگی تصریح کرد: بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) هم جهت بستری بیماران مبتلا و مشکوک مهیا شد و 2 بخش مردان به این امر اختصاص داده شد ضمن اینکه بخش های دیگر این بیمارستان از جمله اطفال، جراحی، مغز و اعصاب و ... هم به بیماران دیگر خدمات ارائه می دادند که خوشبختانه مراجعه کنندگان به این بخش ها در این مدت کم بودند. 


معاون درمان دانشگاه بیان کرد: برای اینکه عامل بیماری، ویروس وی از بیمارستان علی بن ابیطالب رفسنجان بیرون نرود 37 جلسه داخلی در این بیمارستان برگزار و اقدامات و تدابیر لازم برای مواجهه با این موضوع انجام شد زیرا آلوده ترین جا برای یک شهرستان بیمارستان آن شهر است، 46 درصد آلودگی به این ویروس از بیمارستان ها بود.


دکتر میرزابیگی خاطرنشان کرد: از مجموع 68 مورد مثبت به کرونا در رفسنجان 13 نفر فوت کردند که بالای 70 سال سن داشتند.کرونا 25 پروژه تحقیقاتی را به خود اختصاص دادمعاون تحقیقات و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هم در این نشست با اشاره به اینکه از عمر این ویروس 3 ماه می گذرد و برخی سوالات در این زمینه برای ما دارای اهمیت است گفت: شیوع این ویروس در رفسنجان چقدر است؟ رفتار این ویروس در آینده چگونه خواهد بود؟ پرسنل درمانی در مواجهه با این ویروس و بیماری چه وضعیتی دارند؟ چند درصد از مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت و اجرا می کنند؟ و دیگر سوالات کرونایی که 25 پروژه تحقیقاتی کرونایی را با اعتبار 2 میلیارد ریال  آغاز کردیم.علی شمسی زاده بیان کرد: همچنین جشنواره ای با عنوان ایده ها و اختراعات در مقابله با کرونا در حوزه های مختلف صنعت، بهداشت و درمان و ... به صورت آنلاین در حال برگزاری است که از ایده های کمک کننده در دوران کرونا و پسا کرونا استقبال خواهیم کرد.


 


 


نظارت بر کیفیت اقلام بهداشتی همزمان با تولیدمحصول انجام شد


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: اقلام غیرمجاز از جمله ۷۲۲ مورد مواد ضدعفونی کننده( ۶۰، ۱۰۰، ۱۲۰ سی سی و یا لیتری )، ۶۰۰ عدد ماسک بی کیفیت، ۲۰۴ قلم داروی غیر مجاز جمع آوری شد.



دکتر رضاعلی سلطانخواه یکشنبه( 7 اردیبهشت) در نشست خبری اظهار کرد: از ابتدای شیوع بیماری کرونا در رفسنجان با توجه به اینکه مصرف مواد ضدعفونی کننده، الکل و ژل ضدعفونی کننده به نحو چشمگیر افزایش یافت از داروخانه ها، کارگاه های تولید ماسک، مواد ضدعفونی کننده و الکل و ... نظارت هایی انجام شد که تاکنون 70 مورد بازرسی و نظارت بر این کارگاه ها داشتیم.


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ادامه داد: در این بازرسی ها اقلام غیرمجاز از جمله 722 مورد مواد ضدعفونی کننده( 60، 100، 120 سی سی و یا لیتری )، 600 عدد ماسک بی کیفیت، 204 قلم داروی غیر مجاز جمع آوری شد.


وی با اشاره به اینکه 3 کارگاه تولید الکل و ضدعفونی کننده دست در رفسنجان اقدام به تولید این محصولات داشتند؛ افزود: تاکنون 19 هزار و 200 لیتر الکل 70 تا 75 درصد تولید کردند که در دو شرکت دانش بنیان دانشگاه ولیعصر(عج) 36 هزار بسته های 100، 120 و 60 سی سی ژل، ضوعفونی کننده دست و الکل تولید شد؛ همچنین 150 تن محلول ضدعفونی کننده سطوح و معابر در قسمت های مختلف شهری و روستایی مصرف شد.


دکتر سلطانخواه درباره اقدامات جهت رفع نیازهای دارویی بیماران زمینه ای در زمان کروناویروس هم گفت: از آنجایی که با وجود بیماری کرونا ارتباطات بین المللی هم قطع شد داروی بیماران زمینه ای  با تأخیر وارد و به دست مصرف کنندگان می رسید که در این زمینه هم مثلاً برای بیماران دیابتی داروی انسولین قلمی مورد نیاز بود که به تدریج می آمد لذا برای اینکه به همه بیماران این دارو برسد بخشی از هر نسخه ای را ارائه می دادیم تا همه بیماران از این دارو بهره مند شوند و بقیه نسخه هم در زمان بعد که دارو می رسید به آنها ارائه می شد.وی با اشاره به اینکه 4 کارگاه تولید ماسک در قالب بسیج، موکب خاتم الانبیاء رفسنجان، کارگاه خیرین گمنام و حضرت زینب(س) در رفسنجان راه اندازی شده، ادامه داد: به همین میزان کارگاه در شهرستان انار هم راه اندازی شده است ضمن اینکه 4 کارگاه تولید لباس و گان هم راه اندازی شده است.


معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان خاطرنشان کرد: در مدت دو ماه اخیر به میزان 236 هزار و  322 ماسک جراحی 3 لایه و 24 هزار و 200 ماسک ان 95 تهیه و در اختیار بیمارستان علی بن ابیطالب (ع)  قرار داده شد تا نیروها و پرسنل این بیمارستان و بیماران از این ماسک استفاده کنند که تاکنون کمبودی از این لحاظ در این بیمارستان نداشتیم.


 


دکتر حمید استادابراهیمی معاون آموزشی دانشگاه در این نشست خبری  اظهار داشت: تخلیه بیمارستان از دانشجویان و آموزش مجازی برای دانشجویان و اقدام مهمتر بسیج همگانی اعضای هیئت علمی ما با تناسب به رشته‌ها و مدارک تحصیلی بود که در کارگروه‌‌ها مرتبط با معاونت درمان انجام شد که به حوزه‌های مختلف به تناسب مقطع رشته‌شان کمک می‌کردند.



وی ابراز داشت: برای بیماریابی و غربالگری همکاران ما خیلی‌ها از منزل و یا جاهای دیگر تماس می‌گرفتند، برای گندزدایی بیمارستان نظارت بر دفن اجساد و...کمک‌هایی بود که در این معاونت انجام می‌شد. 


دکتر استادابراهیمی بیان داشت: تهیه تجهیزات حفاظت شخصی دانشجویان ازجمله اقدامات ما بود و بسیج دانشجویان در مقاطع بالینی که ترس و اضطراب بین کارورزان و رزیدنت‌ها بود ریاست دانشگاه برای تقویت روحیه این دانشجویان همان روز اول در بین آ‌نها حضور پیدا کرد.


 


برگزاری جشنواره آنلاین ایده‌ها و اختراعات در خصوص مقابله با کرونا در علوم پزشکی رفسنجان


معاون تحقیقات و پژوهش دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در این نشست گفت: کاری که در حال انجام داریم جشنواره ایده‌ها و اختراعات در خصوص مقابله با کرونا در حوزه‌های مختلف مانند صنعت، بهداشت و درمان و...است که به‌صورت آنلاین در حال برگزاری است و از ایده‌های کمک‌کننده استقبال می‌کنیم.



شمسی‌زاده معاون تحقیقات و پژوهش دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان نسبت به تحقیقاتی در خصوص کرونا توضیحاتی داد و گفت: اینکه چند درصد مردم رفسنجان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند وظیفه ما است که در این زمینه کار کنیم ۲۵ پروژه تحقیقاتی با اعتباری معادل دو میلیارد ریال در این خصوص در حال انجام است.


وی ادامه داد: کاری که در حال انجام داریم جشنواره ایده‌ها و اختراعات در خصوص مقابله با کرونا در حوزه‌های مختلف مانند صنعت، بهداشت و درمان و...است که به‌صورت آنلاین در حال برگزاری است و از ایده‌های کمک‌کننده استقبال می‌کنیم


 


غربالگری ۱۰۰۰ خانوار توسط دانشجویان پزشکی رفسنجان


دکتر حاجی‌زاده معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه در این نشست بیان داشت: در این حوزه علاوه بر همکاری با سایر معاونت‌های خط مقدم مبارزه با کرونا، با توجه به عدم وجود دانشجویان ارتباط مجازی با دانشجویان برقرار کردیم که به‌صورت پویش بود که هم در سطح وزارتخانه برقرار شد هم در سطح دانشگاه انجام شد دانشجویان علاقمند شرکت کردند بر اساس مشارکتی که کردند سه کارگروه تشکیل شد که کارگروه تولید رسانه‌ای، کارگروه  نشریات و طراحی پوستر و کارگروه غربالگری هستند.



وی گفت: در بخش رسانه‌ای با تولید کلیپ و پادکست و...ظرفیت بسیار خوبی داریم که در این زمینه کار انجام شد کلیپ‌ها در حمایت از پرستاران و پزشکان تهیه و توزیع می‌شد محتوای پوستر و نشریه در خصوص ایام تعطیلات، فرهنگسازی در بحث مبارزه با کرونا و...بود.


دکترحاجی‌زاده از برگزاری مسابقات متعدد در سطح دانشگاه که در حال برگزاری است خبر داد و افزود: دانشجویان ما در  ارتباط با سامانه ۴۰۳۰ فعالند یک هزار خانواده را دانشجویان دانشگاه غربالگری کردند و در تولید اقلام بهداشتی کارگروه‌ها فعال بودند و در جذب و حامیت خیران هم بی‌بهره نبودند.


وی خاطرنشان کرد: در ایجاد قرنطینه برای پرستاران همکاری کردیم در صورت نیاز استفاده کنند که هنوز خوشبختانه مورد استفاده قرار نگرفته در بحث سلامت روان هم همکاری در دستور کار است


 


 


مبارزه با کرونا با صرف ماهیانه 10 میلیارد ریال در بیمارستان رفسنجان


 


دکتر مظفری معاون توسعه و منابع دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان  گفت: ماهیانه 10 میلیارد ریال برای خرید اقلام بهداشتی، ماسک، دستکش، کیت حفاظتی و مواد ضدعفونی کننده جهت مبارزه با کرونا در بیمارستان علی بن ابیطالب(ع) رفسنجان صرف می شود.



دکتر علی مظفری در این نشست خبری با اشاره به اینکه درآمد بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) رفسنجان در دوران کرونایی کاهش یافته است اظهار کرد: در راستای اهداف وزارت بهداشت و سلامتی مردم 150 هزار ماسک، 4500 کیت حفاظتی 2800 لیتر مواد ضدعفونی کننده دست و سطوح در ماه در بیمارستان های رفسنجان، کلینیک ها، آزمایشگاه و ... استفاده می شود که برای آن ها 10 میلیارد ریال هزینه می شود بخشی از این هزینه ها توسط خیّرین و بخشی هم از دانشگاه علوم پزشکی تأمین می  شود.


معاون توسعه و منابع دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: راه اندازی نقاهتگاه 29 تختخوابی، آماده کردن خوابگاه های دانشگاه با 50 تخت و 6 سوئیت ویژه جهت اسکان بیماران کرونایی از اقدامات در این زمینه است که انجام شد.


وی با اشاره به اینکه بیمارستان 50 تختخوابی شهدای صنعت مس از 22 اسفند در حال راه اندازی است بیان کرد: این بیمارستان با کمک مجتمع مس سرچشمه و شرکت ملی صنایع مس ایران در حال ساخت و تجهیز است و با وسعت 750 متر مربع 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که شامل 3 اتاق ایزوله، تریاژ، واحد پذیرش و ترخیص، اتاق  cpr، بخش دارویی و ... است که قرار است دربحران های احتمالی کمک کننده باشد.


دکتر مظفری به تهدیدها و فرصت هایی که کووید 19 ایجاد کرده است اشاره و خاطرنشان کرد: برای تجهیز کردن این بیمارستان خیّرین 14 میلیارد ریال هزینه کردند د رکنار آن هم شرکت ایران و چین 12 میلیارد ریال برای خرید ماسک و اقلام بهداشتی به ما کمک کرد.وی گفت: کووید19 در کمین است و متأسفانه 30 درصد افراد ممکن است هیچ علامتی نداشته و ناقل بیماری کرونا باشند همچنین 50 درصد افراد امکان دارد بیماری کرونا را به صورت خفیف داشته باشند پس همگان نکات بهداشتی و فاصله 1 تا 2 متری را رعایت کنند و سالمندان و افراد دارای بیماری های زمینه ای هم مواظب باشند تا سیستم ایمنی آن ها ضعیف نشود.


دکتر مظفری گفت: راه اندازی آزمایشگاه کووید 19 در رفسنجان با کمک شهرداری و شورای اسلامی شهر رفسنجان اقدامی است که علاوه بر اینکه در زمان بحران کرونا در شناسایی بیماران موثر است در آینده هم برالی تشخیص بیماری های هپاتیت و اچ آی وی و ... مفید خواهد بود.


 


 



 

  • گروه خبری : اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 9558
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید